Maailmallakin hehkutusta saaneen kotimaisen Mercury Circlen debyyttialbumi julkaistiin tänään

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.10.2021

Tummanpuhuvaa metallia ja elektrosoundeja sekoitteleva Mercury Circle julkaisi tänään debyyttialbuminsa ”Killing Moons”. Voit kuunnella albumin tästä:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Yhtyeen säveltäjä-sanoittaja Jaani Peuhu kertoo albumista seuraavaa:

”Alkuperäinen ideani oli, että tämä albumi on tavallaan portti pois täältä; jotain mikä avaisi kuuntelijalle reitin pois jokapäiväisestä elämästä jonnekin missä olisi vapaa kaikesta stressistä, surusta, koronasta tai mistä vain maallisista huolista.

Olen tottunut aina soittamaan levyni ensimmäisenä muusikko-isälleni, mutta Alzheimer on siirtänyt hänet toiseen tavoittamattomaan maailmaan. Aiemmin, kun hän vielä pystyi puhumaan kontaktin luominen onnistui helpommin puhumalla ajoista jolloin hän oli vielä nuori muusikko, mutta nykyhetki, lähivuodet ja vuosikymmenet olivat hahmottomia. “Moons” sanaa käytetään myös ajan määreenä ja tässä tapauksessa tuo aika on muuttunut tuhoavaksi voimaksi itseään kohtaan. Jokainen uusi päivä poistaa muistoja eletystä elämästä. Samalla mietin usein, että missähän maailmoissa isäni heiluu nyt, kun hän on tavallaan vapaa tästä meidän maailmastamme. Avaruudessa ehkä laserpyssyn kanssa tekee tuhojaan tai sitten seikkailee henkimaailmoissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tämä levy ei ole kuitenkaan mikään surutyö vaan enemmänkin elämän juhlimista vapaana ja mielikuvitus auki sekä kiitollisuuden osoitus tärkeimmälle mentorilleni – sekä toivottavasti pieni toivon ja valon pilkahdus isäni lähipiirille ja kaikille heille, jotka tekevät sitä raskainta päivittäistä työtä sairaiden läheistemme kanssa.”

Yhtye nähdään joulukuussa minikiertueella Tampereen Klubilla, Jyväskylän Lutakossa sekä Helsingin Tavastia-klubilla. Liput keikoille ovat tulleet myyntiin tänään.

Tunnelmallista ja tummaa musiikkia luova Mercury Circle on multi-instrumentalisti Jaani Peuhun uusin yhtye. Peuhu on tunnettu myös pitkän linjan tuottajana sekä hänet on viime vuosina nähty myös Swallow The Sunin ja Hallattaren riveissä soittajana. Mercury Circlen nimekkääseen kokoonpanoon kuuluu lisäksi Jussi Hämäläinen (mm. Hanging Garden), Juppe Sutela (To/Die/For), Ande Kiiski (Rytmihäiriö) ja Jaska Raatikainen (Children Of Bodom). Mercury Circle yhdistelee musiikissaan synth/electro wavea, goottirockia ja dark metallia.

Maailman suurimpiin metallimusiikin erikoislehtiin lukeutuva Metal Hammer UK listasi loppuvuodesta 2020 Mercury Circlen ”yhtyeeksi joita kannattaa seurata 2021”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Killing Moons” minitour 2021

Ke 15.12.2021 Klubi, Tampere
La 18.12.2021 Lutakko, Jyväskylä
Su 19.12.2021 Tavastia, Helsinki