Maailmanloppua odotellessa -dokumenttielokuva kertoo hardcore punk -yhtye Abduktion tarinan – lipputuloilla tuetaan Vastavirta-klubin toimintaa

Kirjoittanut Suvi Seppänen - 11.12.2020

Legendaarisen ylöjärveläisen hardcore punk -yhtye Abduktion tarinasta on koostettu dokumenttielokuva Maailmanloppua odotellessa, joka saa ensi-iltansa 9.1.2021. Koronatilanteen vuoksi etänä järjestettävän ensi-illan lipputulot käytetään Tampereen punk-pyhätön, Vastavirta-klubin, toiminnan tukemiseen.

Vuosina 1998-2011 toiminut Abduktio yhdisteli raivokkaaseen hardcore punkiin poikkeuksellista melodiantajua, oivaltavaa progressiivisuutta ja mieleenpainuvia sanoituksia. Kun yhtyeen kitaristi ja sen kapellimestariksikin kutsuttu Jukka ”Zuge” Laajakallio kuoli vuonna 2011 sairastettuaan vaikeaa masennusta, loppui myös Abduktion tarina. Sami Lindforsin, Vilma-Lotta Lehtisen ja Saara Tuomisen tekemässä Maailmanloppua odotellessa -dokumenttielokuvassa seurataan yhtyettä vuodesta 2015 lähtien, kun sen jäsenet palaavat vielä kerran Abduktiona yhteen äänittämään neljä Laajakallion kuoleman myötä kesken jäänyttä kappaletta. Elokuva kertoo yhtyeen tarinan, mutta ennen kaikkea se kertoo yhdessä kasvamisesta, ystävyydestä ja sen menettämisestä ja surutyöstä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lipun ensi-iltaan voit ostaa Vastavirta-klubin sivuilta: https://vastavirta.net/tuote/abduktio-maailmanloppua-odotellessa-dokumenttielokuvan-ensi-ilta-paasylippu/

Ensi-illan ohjelmaan kuuluvat ohjaajan puheenvuoro, MIELI Suomen Mielenterveys ry:n asiantuntijan haastattelu mielenterveydestä, noin 80-minuuttinen elokuva ja Abduktion 10-vuotiskeikan taltiointi, joka kuvattiin Vastavirralla vuonna 2009. Elokuva sekä Abduktion livetallenteet vuosilta 2009, 2012 ja 2017 tulevat myöhemmin kaikkien nähtäväksi YouTubeen.

Dokumenttielokuvan trailerin näet alta:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy