Maailmanrauhaa ei ole luvassa tässä tummanpuhuvassa levytyksessä – arviossa vantaalaisen ArchiTorturen toinen pitkäsoitto ”World Peace”

Kirjoittanut Sami Elamaa - 1.11.2018

Vantaan syövereistä saapuu thrashia soittava ArchiTorture. Ikää yhtyeelle on kertynyt kymmenen vuotta, mutta tuotannollinen kattaus on rajoittunut muutamiin julkaisuihin. Kuuden vuoden takainen debyyttijulkaisu ”Spare No One” (2012) on todistanut nykyisen kaksikon aggressiivisen asenteen olevan rehellistä ja aitoa. Uusin kokopitkä ”World Peace” jatkaa yhteen vihaisen uskollista perintöä. Levyn työstäminen ei ole ollut yhtyeelle täysin ruusuilla tanssimista. Vuoden 2018 alkupuolella rumpali Anssi Kantolalle sattui ikävä onnettomuus, herran sormi irtosi. Onneksi onnettomuus tapahtui rumpunauhoitusten jälkeen, ja Kantolan sormi saatiin takaisin paikoilleen, mutta tilanne hidasti levyn prosessia. Haasteista huolimatta ”World Peace” on saapunut julki ja tarjoaa tuttua huttua, väkevää puolen tunnin mittaista thrashia.

Lupaukset levyä kohtaan osuvat nappiin. ”World Peace” ei todellakaan tuo esille rauhaa ja rakkautta missään muodossa, vaan lyö kuulijaa ällikällä naamaan. Tummanpuhuva soundimaailma nostaa albumin ilkeyttä positiivisesti. Vihaisuus ja nopeus ovat albumilla erittäin suuresti läsnä.

Turpasaunaa ja mielekkäitä koukeroita tarjoavat erityisesti ”Necromancy Amplifier”, ”Addiction” ja ”Weapon with Consciousness”. Näissä kappaleissa olevien valonnopeiden riffien ja komppien lisäksi löytyy persoonallisuutta ja tarttuvia piirteitä, joihin on helppo uppoutua. Etenkin, mikäli thrash metal on lähellä sydäntä.

Jossain kohtaa ArchiTorture painaa ehkä liian paljon jarrua, jolloin koko tunnelma albumilla muuttuu paikoittain sekavaksi. Hetkittäiset tilanteet eivät kuitenkaan pilaa tyystin kuuntelutuokiota, ja paluu tummanpukeutuvaan vihaan on helppo. ”World Peace” on suoritukseltaan tyylikäs ja hieno taidonnäyte. Albumin tekemisen aikana sattuneet hidasteet eivät estäneet duoa luomasta aggressiivisuudentäyteistä luomusta.

8-/10

Kappalelista:

01. Dark Matter Annihilation
02. Necromancy Amplifier
03. Addiction
04. Gone with the Blastwave
05. Weapon with Consciousness
06. Immaculate Darkness
07. Massacre 912
08. Blood God
09. World Peace

ArchiTorture Facebook

ArchiTorture Bandcamp

Kirjoittanut: Sami Elamaa