Maaliskuussa kuultavaksi uutuudet mm. My Dying Bridelta, Burzumilta ja Heaven Shall Burnilta

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 29.2.2020

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Maaliskuussakin kuultavaksi saadaan jälleen rutkasti uutta musiikkia. 

Body Count – Carnivore

Paljon keskustelua, ihastusta ja vihastusta herättävä Body Count julkaisee maaliskuun alussa “Carnivore”-levynsä, joka varmasti jatkaa keskustelun herättelijänä. Bändi sai osakseen hiukan yllättävääki hehkutusta esiinnyttyään joitain vuosia sitten Tuska-festivaalilla. Toisaalta monet myös ihmettelivät kovaan ääneen, mitä tälläinen rap-metalli tekee Tuskassa. Nyt julkaistavalta levyltä löytyy vierailijoita metallimaailmasta, kun fiittaamassa eri kappaleissa ovat Evanescencen Amy Lee, Hatebreedin Jamey Jasta ja Power Tripin Riley Gale. Levyltä löytyy myös Motörhead-cover “Ace of Spadesista”.

Earth Rot – Black Tides of Obscurity

Australialainen black/death metalin piirissä toimiva Earth Rot on yksi maaliskuun mielenkiintoisimpia julkaisijoita. Yhtye on päässyt Season of Mistin siipien suojaan, ja tunnetusti tältä yhtiöltä ulostuu hyvää äärimetallia. Odotukset ovat siis korkealla.

My Dying Bride – The Ghost of Orion

Myös brittiläinen doom-hidastelun mestari My Dying Bride pääsee maaliskuussa uutuusjulkaisujen vauhtiin. Yhtyeen perustajajäsen Aaron Stainthorpe on kertonut levyn teon olleen pitkällinen prosessi. Toivottavasti tämä pitkän linjan työ palkitsee tekijöitänsä uuden levyn myötä. 

Vredehammer – Viperous

Norjan Mo I Ranasta ponnistava black/death-bändi Vredehammer on saavuttanut jo kymmenen vuoden iän. “Viperous” on yhtyeen kolmas täyspitkä albumi, ja sen myötä tämän kolmikon soisi pääsevän jo suurempaankin tietoisuuteen. Kannattaa siis ottaa tämä levy kuunteluun.

Korgonthurus – Kuolleestasyntynyt

Helsinkiläinen Korgonthurus on suoltanut synkkyyttä maailmaan koko 2000-luvun ajan pieniä breikkejä lukuunottamatta. Tappavan kylmää ja raakaa black metalia sylkevä yhtye pyyhkii monta kaltaistaan maton alle, joten itselleni tämä on yksi maaliskuun odotetuimpia uutuuksia.

Burzum – Thulean Mysteries

Jos itse odotan kovasti edellä mainittua Suomi-bläkkisjulkaisua, niin tätä odottaa varmasti koko maailma henkeään pidätellen. Vuonna 2014 julkaistun “The Ways of Yore” piti olla Burzumin viimeinen levy, mutta niinpä vain saatanan vuonna 2020 olemme saamassa uutta Burzumia.

Lucifer – Lucifer III

Nicke Anderssonin ja Johanna Sadonisin Lucifer on päässyt kuuden vuoden urapolullaan jo kolmannen albumin kohdalle, joten yhtyeen tuotantotahti on pysynyt tasaisena. Okkultisia teemoja rokkiinsa tuova bändi tuo kolmosellaan varmasti kuunneltavaa tummasävyisen rockin ystäville.

Myrkur – Folkesange

Tanskalaisen Myrkurin black metaliin päin kallellaan oleva tunnelmointi on herättänyt koko elinaikanaan paljon keskustelua. Yleisön mielipiteet ovat poukkoilleet laidasta toiseen. Nyt Myrkur on kertonut, että maaliskuussa julkaistava levy keskittyy pääasiassa folk-metalliin. Keskustelu tämän naisen musiikista jatkunee tämänkin myötä kiivaana.

Burning Witches – Dance With the Devil

Sveitsiläinen heavy metal -yhtye Burning Witches on uudistanut viime vuosina hiukan kokoonpanoaan, ja bändin uusi vokalisti pääsee nyt näyttämään taitonsa ensimmäisellä kokopitkällä Burning Witches -levyllään. EP:n verranhan tätä vokalistineitoa on jo saatu kuulla. Tarjolla on jälleen puhdasta vanhan koulukunnan heavy metalia.

In This Moment – Mother

Vaihtoehtorockia Yhdysvalloista, olkaa hyvä! Tämä ulosanti on niin hämärää, ettei oikein osaa sanoa, pidänkö tästä vai en. Mutta päättäkää te itse omat kantanne!

Heaven Shall Burn – Of Truth and Sacrifice

Saksalainen metalcore-yhtye Heaven Shall Burn on tunnettu äärimmäisen energisistä live-esiintymisistään, joista itsekin olen nauttinut useasti, vaikka en tämän genren ultimaattinen fani olekaan. Maaliskuun puolivälin jälkeen bändin kuuntelijat saavat nautiskella uudesta tuotannosta jopa tuplalevyn verran.

Malokarpatan – Krupinské Ohne

Slovakiasta kajahtaa, kun Malokarpatan täräyttää ilmoille kolmoslevynsä. Jos nimi on vielä sinulle tuntematon, suosittelen ehdottomasti tutustumaan. Bändi on mahdollista nähdä myös livenä Suomessa, kun se astuu huhtikuun loppupuolella Helsingissä On the Rocksin lavalle.

Maaliskuu on kaiken kaikkiaan uutuusjulkaisujen näkökulmasta tuottelias kuukausi. Esiteltyjen nostojen lisäksi levyjä on ilmestymässä ainakin saksalaiselta Crematorylta, ruotsalaiselta death metal -yhtye Wombbathilta ja grunge-aikojen kultakimpaleelta Pearl Jamilta. Debyyttilevynsä puolestaan julkaisee kotimaan Ramlörd, josta löytyy monista bändistä tuttuja nimiä.