Maaliskuussa kuunnellaan uutta Kuolemanlaaksoa, Ghostia ja Abbathia

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 28.2.2022

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Maaliskuussa katsellaan jo hiukan haaveillen kesäfestareitten suuntaan, mutta levylläkin saadaan uutta metallia kuultavaksi.

Sabaton – The War to End All Wars

Mitä ihmettä: Yskiikö Sabatonin sotakone? Joko sota-teema on tullut tiensä päähän? No ei suinkaan, ei syytä huoleen. Laukkakompilla kirmataan edelleen uudellakin levyllä, joka ilmestyy heti maaliskuun alussa Nuclear Blast Recordsin kautta. Kyllä nämä ruotsalaiset vain jaksavat!

Deserted Fear – Doomsday

Tämä saksalaispoppoo sai minut innostumaan itsestään, kun näin bändin kesällä 2016 Slovenian MetalDaysissa. Bändi tarjoilee kelpo-deathiä keskieurooppalaisella otteella. Nyt julkaistava “Doomsday”-levy on yhtyeen viides studiolätty. 

Kuolemanlaakso – Kuusumu

Vuonna 2016 ilmestynyt “Gothic Tapes” oli vähintäänkin lumoava levy, joten kun kuulin, että Kuolemanlaakso julkaisee uutta matskua, nousivat ainakin omat odotukseni hyvinkin korkealle. Maaliskuussa ilmestyvällä “Kuusumu”-levyllä bändi palaa suomenkieliseen ulosantiin, josta se parhaiten tunnetaan. Jyhkeä doom saa jälleen kerran lahkeet lepattamaan ja sydänalan kumisemaan.

Crowbar – Zero and Below

Maistuisivatko pienet sludget orastavan kevättalven kunniaksi? Vuodesta 1990 Crowbar-nimellä operoinut yhdysvaltalainen genren pioneeri tarjoilee uuden levyn kuuden vuoden tauon jälkeen. Kyllä nämä setät junnaamisen osaavat!

Midnight – Let the Be Witchery

Maaliskuun alussa julki saadaan myös loistavaa black/thrashiä. Yhdysvaltalainen Midnight on yksi oman alansa mielenkiintoisimpia ja kovimpia bändejä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei tämän bändin kohdalta puutu. Metal Blade Recordsin julkaisema levy on yhtyeelle jo viides täyspitkä.

Ghost – Impera

Tässä on varmasti yksi uutuuslevy, jota iso nippu ihmisiä odottaa lähes kuolaten. Samalla arvaillaan, mitä nämä ruotsalaiset Saatanan kanssa flirttailevan pop metalin sanansaattajat ovat tällä kertaa keksineet. Bändihän on tulossa huhtikuun loppupuolella myös Suomeen, joten jos halajat kuulla uutta materiaalia myös livenä, kannattaa lippukaupoille kiirehtiä.

Dark Funeral – We Are Apocalypse

Ruotsalainen Dark Funeral on päässyt urallaan jo seitsemänteen studiolevyynsä. Maaliskuussa kuultavaksi saadaan Century Median avustuksella “We Are Apocalypse” -levy, jolla pureudutaan tuomiopäivän sanomaan. Viimeistään nyt yhtyeen nykyinen vokalisti Heljarmadr osoittaa ottaneensa paikkansa Dark Funeralissa, vaikka varmasti kuulijoissa on niitä, jotka haikailevat Emperor Magus Caligulan perään.

Hell Militia – Hollow Void

Ranskalainen Saatanan nimeä huutava Hell Militia on 2000-luvun luomus, ja nyt bändi julistaa sanaansa neljännellä kokopitkällään. Julkaisijana toimii jälleen Season of Mist, jonka käsistä maailmalle pääsee yleensä ihan mukavaa materiaalia. Vaikka en ole suuren suuri Ranska-fani, niin täytyypä myöntää, että maasta tulee varsin hyvää black metalia.

Abbath – Dread Reaver

Kun Abbathin ja Immortalin tiet erosivat vuonna 2015, epäilijät miettivät, miten käy niin itse miehelle kuin tämän entiselle bändillekin. Jo seuraavana vuonna herra Eikemo julkaisi omaa nimeä kantavan uuden yhtyeensä debyytin. Keikoilla hän puolestaan saavutti vähintäänkin kyseenalaista kunniaa, kun nesteytys ei ihan joka kerta sattunut aivan kohdalleen. Maaliskuussa julkaistava Abbathin uutuuslevy on bändin kolmas. Kakkoslevy ei osunut ehkä ihan napakymppiin, mutta toivottavasti nyt hetkellinen notkahdus on ohitse. Bändi nähdään ensi syksynä myös Helsingissä, joten sinne kannattaa suunnistaa todistamaan Abbathin keikkakuntoa.

Desolate Shrine – Fires of the Dying World

Helsinkiläinen death metal -jyrä Desolate Shrine on aikaisemmilla levyillään tehnyt tasaisen varmaa jälkeä, mutta viime vuosina se on ollut yllättävänkin hiljakseen. Edellisestä levystäkin on ehtinyt kulua jo useampi vuosi. Tälle doominkatkuiselle death metal -aktille toivoisi vihdoin vähän suurempaa näkyvyyttä.

Luetuimmat

Uusimmat