Machine Headin ensimmäinen konsertti soitettiin 30 vuotta sitten – Robb Flynn muistelee

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 17.8.2022

Robb Flynnin luotsaama metalliyhtye Machine Head soitti ensimmäisen konserttinsa 16. elokuuta 1992. Nyt Flynn julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvan kyseisestä konsertista kirjoittaen samalla saatteeksi muistelmiaan kyseisestä konsertista.

”30 vuotta sitten Machine Head soitti ensimmäisen keikan kotibileissä Woolsey Streetillä Oaklandissa, Kaliforniassa. Kotibileet eivät ole oikeastaan oikea sana, sillä ystävämme Mike Scum oli saanut häädön, joten hän päätti haistattaa paskat vuokranantajalleen. Se oli ’pistetään talo paskaksi’ bileet Machine Headin toimiessa soundtrackina”, Flynn aloittaa ja jatkaa:

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

”Kotibileet eivät olleet minulle enää mitään uutta siinä vaiheessa. Ollessani vielä Forbiddenissa kaikki varhaiset keikkamme tapahtuivat jonkun takapihalla, olohuoneessa tai nuorisotaloissa. Sellaisilla keikoilla oli aina mieletön meininki ja halusin saada sen saman tunnelman, varsinkin kun osalle bänditovereistani tämä oli ensimmäinen keikka. Mukana olivat Tony Costanza rummuissa, Logan Mader kitarassa sekä Adam Duce bassossa.”

Flynn muistelee settilistaan kuuluneen kappaleet ”Death Church”, ”A Thousand Lies”, ”Blood for Blood” ja ”A Nation on Fire”. Lisäksi settiin saattoivat Flynnin mukaan kuulua myös ”A Rage to Overcome” sekä ”Fuck It All”, joka julkaistiin debyytillä nimellä ”Block”.

Machine Head julkaisee uuden Of Kingdom and Crown -pitkäsoittonsa 26. elokuuta. Bändi saapuu Helsingin Jäähalliin 21. syyskuuta.