Machine Headin pitkän uran salaisuus – keskittyminen musiikkiin, ei bisnekseen

Kirjoittanut Minttu Koskinen - 12.9.2022

Yhdysvaltalaisen groove metal -yhtye Machine Headin laulaja Robb Flynn kertoi hiljattain Metal Injectionin videohaastattelussa, miten bändi on pysynyt kasassa yli 30 vuoden ajan. Se on kokenut miehistönmuutoksia ja nähnyt vaihtuvuutta musiikkibisneksessä. Flynn kertoi, että musiikkibisnekseen uppoutuminen on salakavalan helppoa, ja silloin se muuttuu kilpailuksi. Hän ei halua keskittyä puhtaasti omaan uraansa, vaan musiikkiin. ”Sinun täytyy tutkia musiikkia”, ja sen muistaminen pitää muusikon oikealla tiellä.

Flynn toki myöntää olevansa taiteilija ja sen myötä tunteellinen. Hän kyllästyy, jos joutuu toistamaan samaa asiaa. Flynn kertoi haastattelussa, että inspiroitui aikoinaan koripalloilija Michael Jordanin kommentista, kun tämä mietti suhdetta omaan uraansa.

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

Jordan sanoi: ”Sinun ei tarvitse rakastaa NBA:ta, sinun täytyy vain rakastaa koripalloa. Omaan tilanteeseeni sovellan sen siten, että sinun ei tarvitse rakastaa musiikkibisnestä ja politiikkaa ja paskaa, joita siinä ympärillä on. Sinun täytyy vain rakastaa musiikkia. Ja niin kauan kuin sydämeni on mukana ja musiikissa on ohjaava voimani, silloin olen hyvä siinä mitä teen.”