Machine Headin Robb Flynn melkein luovutti musiikin suhteen 2000-luvun alussa Roadrunner-eron jälkeen

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 13.9.2022

Metalliyhtye Machine Head ja Roadrunner Records erosivat sen jälkeen, kun yhtyeen kiertue vuoden 2001 ”Supercharger”-albumin tiimoilta oli päättynyt.

Yleinen myytti on, että Machine Head olisi tiputettu yhtiön tallista, mutta Robb Flynn kertoo tuoreessa Metal Injectionin haastattelussa, että Machine Head itse neuvotteli tiensä ulos sopimuksesta yhtiön sopimusrikkomuksen jälkeen.

”Olimme tuolloin myyneet kaksi miljoonaa levyä. Olemme festivaalien pääesiintyjä, teimme omia keikkoja ja kiertueita. Ajattelin vain, että kyllä me pärjäämme. Me pärjäämme”, Flynn kertoo ja jatkaa:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Tiedät, millainen musiikkibisnes on. Kun olet helvetin kuuma bändi, jokainen levy-yhtiö sanoo: ’Sinun pitäisi olla meidän kanssamme’. Me tehdään teistä suuria. Olet tähti, me teemme sinusta vielä isomman.’ Kuulet tuon noin 150 kertaa ja olet mukana. Tietenkin kaikki nämä levy-yhtiöt ovat kannoillani ja sanovat: ’Hheti kun pääset pois Roadrunner-levy-yhtiöltä, me otamme sinut saman tien.’ Mutta se ei ole totta. Neuvottelimme teimme ulos, olimme puhtaita ja vapaita, ja minä sanoin: ’Noniin, täällä minä olen, tehdään tämä!’. Ja he sanoivat: ’Hidasta vähän. Meidän pitää kuulla demoja, ajat ovat muuttuneet.’ Ja minä sanoin: ’Hidasta vähän? Okei.'”

Etsinnät eivät tuottaneet tulosta, ja Flynn kertoo melkein luovuttaneensa musiikin suhteen tuolloin.

”Ehkä olen tieni päässä. Ehkä tämä on tässä. Vaimoni ja minä keskustelemme siitä, että ehkä tämä on tässä. 35 levy-yhtiötä oli torjunut meidät. Ehkä oli aika luopua unelmasta.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lopulta Flynn kuitenkin päätti onneksi jatkaa musiikin parissa.