Mad Hatter’s Den – Welcome To The Den

Aiemmilla pienjulkaisuillaan (”The Dark Wheel” –EP ja ”Stone Cold Flame” -CDS) varsin vakuuttavasti ja lupauksia herättävästi perusheviään kolistellut Mad Hatter’s Den julkaisee debyyttialbuminsa ”Welcome To The Den” lokakuun 25. päivä. Muutoin toistaiseksi suurelle yleisölle kenties melko tuntemattomalla bändillä on heittää täkynä kaikille vähääkään kotimaisesta hevistä perillä oleville oleville tuttu nimi, vokalistin tonttia näet hoitelee Taage Laiho (mm. Kilpi, Ghost Machinery).

Lyhyen intron käleinen biisikolmikko ”Welcome To The Den”, ”Blind Leading The Blind” ja ”Shadow Lord” tarjoilevat juuri sitä, mitä bändiltä odottaakin: perusvarmaa ja laadukasta, 70- ja 80-lukujen hevistä ja raskaasta rockista ammentavaa tuuttausta. Ei mitään musiikkimaailmaa mullistavaa, eikä todennäköisesti tulevaisuuden klassikoitakaan, mutta tyylilajissaan aivan onnistuneita tekeleitä.

Seuraavien kolmen kappaleen aikana seuraa albumin CD-versiolla (LP-version kappalejärjestys on eri) hienoinen laadullinen notkahdus. ”Sinister Monologue” ei hyvistä ideoistaan huolimatta kanna liki kahdeksan minuutin mittaansa ja sinänsä aivan kelvollinen, country-vivahteinen balladi ”Journey” ei oikein istu kokonaisuuteen. Levyn turhimman kappaleen titteli menee kuitenkin LP-versiolta karsitulle instrumentaalille ”Legacy Of The Kings”. Kosketinsoittaja Petja Puumalainen pääsee ainoassa levylle säveltämässään kappaleessa pääosaan ja niputtaakin ansiokkaasti suunnilleen kaikki 90-luvun power metal –instrumentaalikliseet vajaaseen kuuteen minuuttiin, mutta sinällään aivan kelpo kappale on levyllä jopa vielä irrallisempi numero kuin ”Journey”.

Levyn päätöskolmikko ”Sharks Of Power”, ”The Dark Wheel” ja ”Stone Cold Flame” huuhtovat kuitenkin väljähtäneen maun suusta ja palauttavat hommat onneksi takaisin raiteilleen. Reilu vartti hyvää heavy metallia albumin loppuun kääntää levyn kokonaissaldon lopulta kuitenkin selvästi plussan puolelle. Hieman toki mieltä kaivertaa se tosiseikka, että kaksi viimeistä biisiä on julkaistu jo aiemmin ja neljäntenä kuultava ”Shadow Lord” jopa kahdesti ennen pitkäsoittoa. Toki kappaleet ovat tuoreita korvaparille, joka vasta debyyttipitkäsoiton myötä bändiin tutustuu.

”Welcome To The Den” on muutamista kompuroinneistaan huolimatta tsekkaamisen arvoinen albumi kaikille hyvää, perinnetietoista heviä arvostaville metallidiggareille. Raskaan musiikin historiankirjoihin se ei merkittävää jälkeä jätä, mutta muutamat melodiat saattavat kyllä jäädä pidemmäksikin aikaa päähän soimaan.

7/10

Kappalelista:
1. Introduction
2. Welcome To The Den
3. Blind Leading The Blind
4. Shadow Lord
5. Sinister Monologue
6. Journey
7. Legacy Of The Kings
8. Sharks Of Power
9. The Dark Wheel
10. Stone Cold Flame

http://www.madhattersden.com

Kirjoittanut: Toni Lehtonen

Kommentoi julkaisua