Mad Max – Another Night Of Passion

Kirjoittanut Juha Attola - 26.3.2012

Mad Max -yhtyeen musiikki oli itselleni täysin vierasta ennen tätä uusinta ”Another Night Of Passion” -albumia, vaikka yhtye onkin levyjä julkaissut jo 80-luvun alkupuolelta asti. Oikeastaan ainoa kosketukseni yhtyeeseen oli sen pääjehun, Michael Vossin vuoden takainen Wolfpakk -projekti, jonka samanniminen albumi olikin varsin mukavaa kuunneltavaa. Tämän myötä odotinkin myös Mad Maxin tarjoilevan vähintäänkin keskivertoa heavy metallia.

Kovinkaan korkealle ei odotukset kuitenkaan nouse avauskappaleen ”Rocklahoma”:n myötä. Ennemminkin tulee mieleen vähän rockimpi versio Bon Jovista. Kovinkaan paljon ei mielikuva muutu seuraavan ”40 Rock” -kappaleenkaan myötä. Yhtyeen musiikki on kuin yhdistelmä vanhaa kunnon tukkaheviä, perinteistä hard rockia ja AOR:ää. Tavallaan tämä voisi ollakin ihan toimiva yhdistelmä, mutta jotenkin Mad Max ei vaan saa hommaa kuulostamaan oikein miltään. Kovin tylsänkuuloisia kappaleita joissa ei ole juurikaan mitään koukkuja, jotta ne toimisivat muullakin tasolla kuin taustamusiikkina.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Yhtyeellä tuntuu olevan kova tarve soittaa stadion rockia, mutta ainoa ongelma onkin siinä, ettei kappaleissa ole sisältöä niin paljon että niitä jaksaisi edes kourallinen ihmisiä kuunnella, stadioneista puhumattakaan. Oikeastaan ainoa kappale jossa on hieman enemmän meininkiä ja ainoa joka oikeastaan levyltä jää mieleen, on ”Fever Of Love”, joka on uusi versio vanhasta The Sweet -yhtyeen kappaleesta. Mielipiteitä on tietysti niin paljon kuin ihmisiäkin, mutta omasta mielestäni se tosiasia että levyn paras kappale on lainakappale, kertoo ainakin osittain siitä ettei yhtye ole oikein onnistunut omissa kappaleissaan, ja niin on käynyt tälläkin levyllä.

Vaikka Michael Voss onkin hyvä laulaja, ei sekään pysty tätä levyä pelastamaan. Tämä menee väkisinkin niiden levyjen joukkoon jotka tulee kuunneltua muutamaan otteeseen läpi ja unohtuvat sitten kokonaan. ”Fever Of Love” -kappaleen myötä voikin ennemmin kaivaa esiin vanhat The Sweetin levyt, ja jättää Mad Maxiin tutustuminen tähän levyyn. Toivottavasti Voss tulee jatkossa tekemään lisää Wolfpakkin kaltaisia projekteja, se oli nimittäin huomattavasti kovempaa tasoa kuin tämä.

5/10

Kappalelista:

1.Rocklahoma
2.40 Rock
3.Metal Edge
4.You Decide
5.Welcome To Rock Bottom
6.Fallen From Grace
7.Black Swan
8.Back And Alive
9.The Chant
10.Fever Of Love
11.True Blue

http://www.myspace.com/madmaxmusic

Kirjoittanut: Juha Attola

Luetuimmat

Uusimmat