Magenta Skycode lopettaa toimintansa

Magenta SkycodeSuomen indiebändien ehdottomiin kärkinimiin lukeutuva -yhtye lopettaa toimintansa. Yhdeksän vuotta kestäneen taipaleensa aikana Magenta Skycode julkaisi kaksi albumia ja kaksi EP:tä sekä teki lukuisia keikkoja kotimaassa ja ulkomailla. Compassion EP oli yhtyeen ensimmäinen julkaisu, jota seurasi upea ja ylistetty klassikkoalbumi ’IIIII’.

Vuonna 2009 Magenta Skycode julkaisi We´re Going To Climb-singlen 7″ vinyylinä, jossa 528 kappaleen painoksen jokainen kansi oli uniikki oma taideteos, jotka olivat syntyneet bändin ja useiden eri taiteilijoiden tekeminä. Taiteilijoiden nimiä ei koskaan paljastettu. Tämän jälkeen Sjöroos vetäytyi vuodeksi studioonsa, jonka tuloksena syntyi Emma-palkittu ja useissa yhteyksissä vuoden albumiksi valittu ’Relief’ (2010/Solina Records/Sony). Viimeiseksi julkaisuksi jäänyt ”We Will Be Warm” EP (2013/Solina Records) julkaistiin rajoitetun painoksen vinyylinä ja diginä viime vuoden elokuussa Eeva ja Jori Sjöroosin hääpäivänä.

Magenta Skycoden biisintekijä ja laulaja Jori Sjöroos lopettamisesta:
– Miksi haudata itselle poikkeuksellisen tärkeä asia – vaikea analysoida, helppo tuntea.

Magenta Skycode on ollut pitkään keikkatauolla. Kuluvan vuoden ensimmäinen keikka ja samalla viimeinen festivaaliesiintyminen tapahtuu Flow Festivalilla, Helsingissä perjantaina 8.8.2014 klo 18.00. Absoluuttisen vihoviimeinen ”Grande Finale” pidetään Turussa tämän vuoden loppupuolella (keikkapaikka vielä auki).
– Haluan kunnon jäähyväisjuhlat . Aiemmat yhtyeeni ovat vain lakanneet olemasta ja tällä kertaa minä, yhtye ja Tomppa (Solina Records) haluamme jättää arvokkaat hyvästit Magenta Skycodelle. Soitamme ennen vuodenvaihdetta Turussa jossain viimeisen kerran ja juhlimme hartaasti kuulijoidemme, entisten jäsentemme, ystäviemme ja perheidemme kanssa, kertoilee Jori Sjöroos.

Melkein kymmenen vuotta kestäneen toimintansa aikana Magenta Skycode on saavuttanut suomalaiselle indie-bändille poikkeuksellista menestystä. Bändi on noteerattu Emma-palkinnolla sekä Nordic Music Prize –ehdokkuudella ja Jori Sjöroos on palkittu ”Vuoden tuottaja” Emma-pystillä ja Teosto-palkinnolla.

Magenta Skycoden jäsenet ovat vuosien saatossa vaihdelleet ja kaikki ovat työskennelleet myös useiden muidenkin yhtyeiden kanssa soittajina, tuottajina ja äänittäjinä. Yhtyeessä alusta asti mukana ollut rumpali Niko Kivikangas, bassoa/kitaraa yhtyeessä vuodet 2006-2009 ja 2012-2014 soittanut Henry Neuman ja taustalaulajana toiminut Jessika Neuman musisoivat mm. Burning Hearts -yhtyeessä. Moniosaaja Kalle Taivainen on tuttu musiikin puolella mm. yhtyeistä Xysma ja Moto. Kitaristi Mitja Kiviluomalla on oma yhtye The Streams. Yksi kosketinsoittaja Valtteri Lipastin monista projekteista on Lipastin laiva.

Jori Sjöroos on 2000-luvun menestyneimpiä suomalaisia popsäveltäjiä. Sjöroosin säveltämiä ja tuottamia levyjä on myyty yhteensä yli 400.000 kpl:tta. Magenta Skycoden lisäksi hän on säveltänyt ja tuottanut kaikki PMMP:n albumit sekä tuottanut useita muita artisteja. Sjöroos jatkaa luonnollisesti musiikin parissa.

Jori Sjöroos sekä yhtyeen jäsenet ovat syvästi kiitollisia kuulijoilleen. Merci.

Kommentoi julkaisua