Magnum – On The 13th Day

Vuodesta 1978 asti levyjä julkaissut Magnum on täällä jälleen, nyt uuden ”On The 13th Day” -albumin kera. Sitkeästi melodista hard rockiaan vuodesta toiseen soittanut yhtye luottaa edelleen samaan kaavaan kuin alkuaikoinaan: rehellistä hard rockia mahtipontisilla melodioilla kuorrutettuna. Yhtyeen uralle mahtuu muutamia mahtialbumeita, mutta myös muutamia hieman vaisumpiakin esityksiä. Otetaanpa selvää, mitä vanhat herrat ovat tällä kertaa saaneet aikaiseksi.

Albumin avaa kappale ”All The Dreamers”, joka on kohtalaisen rauhallinen rock-pala, jonka kertosäe on tuttua Magnumia mahtipontisine melodioineen. Seuraava ”Blood Red Laughter” jatkaa samoilla linjoilla avauskappaleen kanssa. Ei aivan terävintä Magnum-tuotantoa, mutta jotenkin tämä yhtye saa aina tietynlaisen otteen kuulijastaan. Soitto kulkee varsin mutkattomasti, ja on myös erittäin mukava huomata, että laulaja Bob Catley on erinomaisessa vedossa.

”Didn’t Like You Anyway” on ehkä albumin tylsin raita, eikä se tunnu aukeavan useammankaan kuuntelun jälkeen. Onneksi asia korjaantuu pian, kun albumin nimikkoraita ”On The 13th Day” lähtee käyntiin. Se on keskitempoinen rock-ralli, joka on taas niin tuttua Magnumia, ettei siitä voi olla pitämättä. ”So Let It Rain”
-kappaleessa kuulee hetkittäin vokalisti Catleyn äänestä, että ikää alkaa jo olla mittarissa, mutta siitä huolimatta kelpo suoritus jälleen herralta.

Tällä levyllä yhtye on jättänyt raskaammat kappaleet vähemmälle, mutta sitä osastoa edustaa kuitenkin ”Dance Of The Black Tattoo”, joka nouseekin ehdottomasti levyn kärkikappaleisiin. Periaatteessa yksinkertaiseen riffiin perustuva kappale toimii kaikessa yksinkertaisuudessaan loistavasti eikä edes vaadi mitään ylimääräistä kikkailua. Kun tähän perään tulee vielä toinen levyn ehdottomista tähtihetkistä, AOR-pala ”Shadow Town”, niin fiilis on kuuntelijalla katossa.

Magnum ei ole yrittänytkään tehdä mitään modernia musiikkia, vaan se tekee sitä, missä on parhaimmillaan: melodista, AOR-henkistä hard rockia. Nykyään yhtye on jättänyt alkuaikojen progevaikutteetkin lähes kokonaan pois. Tämä levy ei muuta rockin historiaa, mutta onnistuu kuulostamaan erittäin miellyttävältä. Magnum on ehdottomasti yhtye, jonka levyjä pitää löytyä jokaisen hard rockista pitävän hyllystä.

7/10

Kappalelista: a href=”http://www.levykauppax.fi/search/?f=all&q=magnum+on+the+13th+day&w=music”>

1.All The Dreamers
2.Blood Red Laughter
3.Didn’t Like You Anyway
4.On The 13th Day
5.So Let It Rain
6.Dance Of The Black Tattoo
7.Shadow Town
8.Putting Things In Place
9.Broken Promises
10.See How They Fall
11.From Within

http://www.magnumonline.co.uk/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua