Mahtavat kitarariffit vaikuttavat Craneiumin uudella levyllä ”The Narrow Line”

Kirjoittanut Taru Ruusu - 7.12.2018

Turusta kotoisin oleva fuzz rock -bändi Craneium on julkaissut uuden albuminsa ”The Narrow Line” fyysisessä muodossaan 7. joulukuuta. Levystä oli jo ennakkoon saatavilla digitaalinen versio. Minulle yhtye oli ennestään tuntematon, mutta se vaikutti tyylinsä puolesta kiinnostavalta.

Jo ensimmäisessä kappaleessa ”Manifest” vahvat stoner rockin säväykset iskevät kuuntelijaan. Aloitus jää kuitenkin melko tasaiseksi vedoksi eikä tarjoa juuri sen suurempia fiiliksiä. Toisen kappaleen ”I´m Your Demon” aloittavat kitarasoundit antavat kuitenkin toivoa mahtavasta levystä. Kappale osoittautuukin yhdeksi levyn parhaimmista. Kaunis kitara tekee niin tästä kappaleesta kuin monista muistakin levyn antimista todella onnistuneen.

Toiseksi suosikikseni levyllä osoittautuu ”Redemption” -kappale. Pääosin rauhallinen biisi tekee minuun vaikutuksen melodioillaan, ja monipuolisuudella saadaan aikaan osin raskaampaakin menoa. Soittimet pelaavat hyvin yhteen, enkä voi jälleen olla korostamatta loistavia kitarariffejä. Myös levyn viimeinen kappale ”Man´s Ruin” toimii hyvänä esimerkkinä bändin monipuolisuudesta.  Hieman psykedeeliseksi menevä jamittelu kruunaa kokonaisuuden ja lopettaa koko levyn onnistuneesti.

Biisien vokaalit kaipaisivat mielestäni vielä jotakin lisää. Itse musiikki on kuitenkin niin erinomaista, etten anna tämän häiritä. Ehkä tämäntyylinen lauluääni ei vain kuulu omiin suosikkeihini.

Levy vaatii useamman kuuntelukerran, jotta siihen pääsee sisälle. Meno vaihtelee doomista grooviin meininkiin psykedeelisillä vivahteilla höystettynä. Mikäli pitkät kappaleet onnistuneiden kitarariffien voimalla ovat mieleen, kannattaa Craneiumiin ehdottomasti tutustua. Olen ollut sitä mieltä, että kaikki hyvä on tämäntyylisen musiikin saralla jo tehty. Onneksi olen ollut väärässä.

Arvosana:

8-/10

Kappalelista:

  1. Manifest
  2. I’m Your Demon
  3. Beyond the Pale
  4. The Soothsayer
  5. Redemption
  6. The Goat (Is In Command)
  7. Man’s Ruin

Luetuimmat

Uusimmat