Maiden United Suomeen viidelle keikalle maaliskuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 7.3.2014

MaidenUnited_FinlandMarch2014(web)Kun Hollannin Iron Maiden -faniklubi pyysi Joey Bruersia tekemään erikoiskeikan, hän päätti että sen piti olla jotain aivan muuta kuin perinteinen tribuutti tai coverbändi. Useiden yhtyeiden muusikoista koostuneella kokoonpanolla he esittivät setin Maidenin kappaleita aivan uusina akustisina versioina ja yleisön vastaanotto ylitti kaikki odotukset. Yksittäisestä keikasta lähtenyt idea muodostui projektiksi, joka kokosi yhteen erilaisia muusikoita ja faneja. Maiden United esittääkin perinteisiä Iron Maiden -kappaleita täysin uudella ja mielenkiintoisella tavalla, jota fanit eivät koskaan olisi kuvitelleet kuulevansa.

Yhtyeen ensimmäinen albumi ”Mind the Acoustic Pieces” julkaistiin joulukuussa 2010 ja levy onkin akustinen, uudelleensovitettu versio Iron Maidenin vuonna 1983 julkaistusta albumista ”Piece of Mind”. Levyllä on mukana myös Anneke Van Giersbergen vierailevana artistina. Yhtye teki levyn tiimoilta euroopankiertueen joka piti sisällään esiintymiset mm. Iso-Britannian Download Festivalilla ja Saksan Wacken Open Airissä vuonna 2011. Albumi ja keikat saivat jatkuvasti hyviä arvosteluja, erityisesti niiltä jotka pystyivät ohittamaan tämän ”jumalanpilkan” Maideniä kohtaan.

Toinen albumi ”Across The Seventh Sea” on sisältää akustisia versioita useammalta Maidenin levyltä kuten ”Iron Maiden””Powerslave””The Number Of The Beast” ja ”Somewhere In Time”. Levyllä vierailee muutaman kappaleen ajan sellossa myös Apocalypticasta tuttu Perttu Kivilaakso. Yhtye teki tämän jälkeen kiertueen joka käsitti 42 keikkaa 7 eri maassa.

Koko Maiden United -projektin ovat organisoineet ja rahoittaneet Joey Bruers ja Ruud Jolie ilman mitään levy-yhtiöiden tai sponsorien avustusta. Kaikki albumit ovat omakustanteita (cd- ja vinyyli-versiot) ja tavoite on edelleen sama kuin alussakin, rakkaus näihin kappaleisiin ja hauskanpitäminen tätä tehdessä siinä samalla.

Suomen kiertueella yhtyeen kokoonpanossa vaikuttavat Damian Wilson (Landmarq/Threshold/Headspace)Ruud Jolie (Within Temptation)Joey Bruers (Up The Irons)Dirk Bruinenberg (Adagio/Elegy/Place Vendome)Thjis Schrijnemakers (Orgel Wreten) ja vierailevana artistina Bianca Van Iersel. Yhtyeen on aiemmin levyttänyt ja kiertänyt muunmuassa artistien, kuten Anneke Van Giersbergen (Gathering/Devin Townsend)Perttu Kivilaakso (Apocalyptica)Lee Morris (Paradise Lost)Luke Appleton (Iced Earth),Wudstik (For All We Know/Ayreon) kanssa.

KE 19.03. JYVÄSKYLÄ, LUTAKKO | Liput 10€ (S/K18)
TO 20.03. PORI, MONTTU | Liput 10/12€ (K18)
PE 21.03. TAMPERE, KUSTAA III | Liput 10/12€ (K18)
LA 22.03. TURKU, KLUBI | Liput 12/14€ (K18)
SU 23.03. HELSINKI, ON THE ROCKS | Liput 12/14€ (K18)

Ennakkoliput Tiketistä (pl. Pori). Yhtyeen kotisivut löytyvät osoitteesta www.maidenunited.com ja Facebookista www.facebook.com/MaidenuniteD, Kiertueen Facebook-tapahtumawww.facebook.com/events/608934585844458. Kiertueen järjestää Rockstone Agency.