Majesty – Thunder Rider

Kirjoittanut Riku Mäkinen - 17.1.2013

Saksalainen Majesty on ikään kuin vaivihkaa luonut uraansa niin sanotun ”true metallin” parissa. Vaikka yhtye on ehtinyt jo 15 vuoden ikään ja nyt julkaistava ”Thunder Riderkin” on jo yhtyeen viides täyspitkä, ei se machoilullaan ole koskaan noussut selkeän esikuvansa Manowarin kaltaiseen suosioon.

Majestya voi huoletta verrata Manowariin niin hyvässä kuin pahassakin. Kliseiden täyttämät kappaleet pursuavat sankaritarinoita, heavy metallia, ukkosmyrskyjä, sotaa ja kaikkea mahdollista hyvin simppeliä tavaraa. Parhaimmillaan Majesty yltääkin ihan Manowarin tasolle, sen mahtipontiset kappaleet menneisyydestä, kuten ”Keep It True”, ”Reign In Glory”, ”Hail To Majesty” sekä ”Metal To The Metalheads”, ovat heavy metallia parhaimmillaan, vaikkakin kovin simppelisti tehtyjä.

Ongelma Majestylla onkin se, että sen taso levytysten sisällä vaihtelee aivan liikaa, niin kuin on tällä vuosituhannella Manowarillakin tupannut käymään. ”Thunder Rider” ei tähän tuo valitettavasti suurta muutosta. Helposti tarttuva avausraitana toimiva nimikappale, laukkaheviksi äityvä ”Warlords Of The Sea”, mahtipontinen ”Anthem Of Glory” sekä yllättävän tuoretta ilmettä tarjoava ”Make Some Noise” aloittavat levyn ihan pirteästi. Valitettavasti levyn loppupuoli sisältääkin enemmän keskinkertaisia täytekappaleita, eikä tilannetta ainakaan yhtään paranna edelleen Manowar-tyylinen, imelä heavy metal balladi ”Asteria”. Ei etenkään, kun yhtyeen vokalisti Tarek Maghary ei mikään varsinainen kultakurkku ole.

Majestylla on selkeä idea tehdä metallinsa simppelinä ja tarttuvana, mutta sen suuruudenhullut ideat tehdä ajattomia mahtipontisia heavy metal -oopperoita kaatuvat jossain vaiheessa joka levyllä. ”Thunder Rider” on jälleen yksi merkkipaalu yhtyeen keskinkertaisten levyjen diskografiassa, josta kyllä pikku hiljaa saisi jo ihan kelpo kokoelman koostettua (yhtye julkaisi kaksi vuotta sitten tuplakokoelman ”Own The Crown”, mutta mielestäni se sisälsi aivan liikaa mitään sanomattomia kappaleita), koska kyllä tälläkin levyllä hetkensä on. ”Thunder Rider” on suositeltavissa pullistelumetallin ystäville pienellä varauksella. Itse jään odottamaan vieläkin sitä yhtyeen täysosumalevyä, josta turha täytemateriaali on karsittu pois.

6/10

Kappalelista:
01. Thunder Rider
02. Warlords of the Sea
03. Anthem of Glory
04. Make Some Noise
05. Metalliator
06. Raise the Beast
07. New Era
08. Asteria
09. Rebellion of Steel
10. Metal Union

http://www.majesty-metal.de/

Kirjoittanut Riku Mäkinen

Luetuimmat

Uusimmat