Malefic by Designin debyytti ei vakuuttanut

”More is more”, sanoi Ynkka. Samaa mieltä vaikuttaisi olevan kolmisen vuotta sitten Turussa perustettu death metal -yhtye Malefic by Design, joka julkaisi ”Definitive Indication of Surpremacy” -debyyttinsä huhtikuun lopulla. Albumia on tiedotteen mukaan valmisteltu kaikessa rauhassa, mutta jo ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen herää kysymys, onko sittenkään riittävän rauhassa.

Koko 12 kappaleen mittainen albumi kun tuntuu kaatuvan yliyrittämiseen. Yhtye ei sulauta musiikkiinsa luontevasti erilaisia nyansseja, vaan räimii peräkkäin suhteellisen mitäänsanomattomia riffejä. Tämä on monipuolista musiikkia, mutta väärällä tavalla. Mistään ei oikein tahdo saada kiinni, joten en aio käydä kaikkia kappaleita yksittäin läpi.

Jos jotain tarttui kuuntelukerroista mieleen, niin ainakin ”Impending Doomin” täysin muista kappaleista poikkeava, jopa hieman imelä stadionrockmainen rallattelu ja se, kuinka biisiä on venytetty loputtomiin, eikä se lopun pitkästä sooloilusta huolimatta kasva sielua riipivän koskettavaksi.

”Enslaved by Birth”, ”Repess the Oblivious” ja pari muutakin biisiä loppuvat kuin ne soitettaisiin playback-keikalla. Kappaleiden lopetuksiin ei ole kiinnitetty riittävästi huomiota ja miksauksessa on vaan vedetty ripeä häivytys, joten tuloksena on keinotekoisen kuuloinen antikliimaksi.

Levyn soundit ovat jokseenkin tasapaksut, ja kun englannin kielen ääntäminenkin särähtää toistuvasti korvaan, ei musiikkiin pääse oikein mitään kautta sisälle.

”Definitive Indication of Supremacyssa” oikein mikään ei kolahda. Taustalla on kuitenkin ilmeisesti tekijämiehiä, joten mitä olisikaan tapahtunut, jos he olisivat keskittyneet tekemään vähemmän biisejä paremmin.

6/10

Kappalelista:

 1. Descending Sirens of Evil
 2. Sickness of Christ
 3. Impending Doom
 4. Enslaved by Birth
 5. Repress the Oblivious
 6. Frozen Phantoms
 7. Salvation for Everyone
 8. Medieval Beliefs
 9. Counterstrike Despise
 10. Regenerated Reflections
 11. At the Gates
 12. Satanic Harmony

https://www.facebook.com/maleficbydesign

 

 

Kommentoi julkaisua