Malevolent Creation – Dead Man’s Path

Pitkän linjan death metal -jyrä Malevolent Creation palaa uuden ”Dead Man’s Path” albumin myötä. Itselleni viimeinen kosketus yhtyeeseen on 2000-luvun alkupuolelta vaikka yhtyeeltä on senkin jälkeen tullut tasaisesti albumeita.

Nimikkoraita ”Dead Man’s Path” aloittaa nämä kuolonkarkelot. Hitaasti etenevä kappale tuo enemmänkin mieleen ylipitkän intron kuin varsinaisen kappaleen. Ei ihan niin jykevä aloitus kuin olisin odottanut ja toivonut. Tahti muuttuu kuitenkin seuraavassa ”Soul Razer” -kappaleessa. Nyt mennäänkin jo vauhdikkaasti perinteisellä death metal -jyräyksellä eteenpäin. Jykevästi kitaroiden varassa etenevä kappale on juuri sellainen kuin tältä yhtyeeltä sopi odottaakin. ”Imperium (Kill Force Rising)” on hivenen edeltäjäänsä teknisempi kappale ja ehkäpä siinä on enemmän kuultavissa tämän päivän death-vaikutteita, kuin noita perinteisempiä Florida-soundeja.

Slayer-tyylisellä riffillä käynnistyvä ”Corporate Weaponry” ja sitä seuraava ”Blood Of The Fallen” jatkavat tulitusta ihan hyvällä meiningillä, mutta tuovat esiin myös yhtyettä jo sen alkuajoilta asti vaivanneen tosiasian, nimittäin sen, että Malevolent Creation ei ole niitä kaikkein monipuolisimpia death metal-yhtyeitä. Bändiltä löytyy paljonkin hyviä kappaleita, mutta albumikokonaisuudet ovat aina olleet hieman tasapaksuja, eikä ”Dead Man’s Path” tuo tähän asiaan muutosta. Homma toimii ihan näppärästi joka tasolla, mutta kun albumia on muutaman kerran kuunnellut niin se alkaa jo hieman toistaa itseään. Pienempinä annoksina silloin tällöin kuunneltuna Malevolent Creation toimii edelleen, mutta mitään pankin räjäyttävää ei tämä orkesteri ole aikaan vieläkään saanut.

6/10

Kappalelista:

1.Dead Man’s Path
2.Soul Razer
3.Imperium (Kill Force Rising)
4.Corporate Weaponry
5.Blood Of The Fallen
6.Resistance Is Victory
7.12th Prophecy
8.Extinction Personified
9.Fragmental Sanity
10.Face Your Fear

https://www.facebook.com/malevolentcreation

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua