”Mallinnoksen kaltaisuudesta kohti autenttisuutta” – arviossa Terror Sharkin ”13 Tracks”

Kirjoittanut Mikko Nissinen - 29.8.2023

New Yorkin metallinen hardcore on laskeutunut kotimaahamme. Viimeisen kuluneen vuosikymmenen aikana jenkkilän, pääosin sen itärannikon metallinen hardcore on saanut jalansijaa usealla suunnalla Härmää. Toisella virallisella julkaisullaan helsinkiläisnelikko Terror Shark tarjoilee genreopillisesti kiitettävällä tavalla uhoavaa ja takaa päin kovaa ottavaa, kolkkaavaa, thrashin sekaista hardcore-metallia. Voimallisen verkkainen groove, raskaasti moukaroiva kielisoitinvalli ja erehdyttävästi Agnostic Frontin Roger Miretilta mallinnettu mullin mylviminen toimivat Terror Sharkin kokopitkän vankimpina rakennuspalikoina. Yhtyeen vahvuus on hikeä, verta ja uskottavuutta tihkuva, tinkimätön asenne. Kappaleet kuten ”I’m Part of the Machine”, ”Smash Through You”, ”13 Tracks”, ”Stand Strong” ja ”Time is Now” edustavat yhtyeen ensimmäisen kokopitkän onnistuneinta laitaa.

Samaan hengenvetoon on todettava, että Terror Sharkin akilleenkantapääksi koituu tuon saman kolikon kääntöpuoli. Tietty genreopillisuuden seuraamisesta sivuoireena ilmaantuva kasvoton geneerisyys vaivaa kokonaisuutta. Saadakseen kokonaisuuden toimimaan ”13 Tracksin” biisien luonteet ja hieman yhdestä jurnutuspuusta väännettyihin riffeihin perustuvat biisit varioivat keskenään liian vähän. Vaikka yleinen meininki onkin varsin toimiva, Madballin, Hatebreedin, Sick Of It Allin tai Cro-Magsin vakuuttavuuteen ja tiukkuuteen sillä ei ole näillä eväillä ja kilometreillä mitään asiaa.

Kuitenkin Terror Shark on ”13 Tracksilla” oivaltanut olennaisen genrensä musiikin toimivuudesta, eikä yhtye ole genren kotimaisena tulokkaana ollenkaan sieltä heikommasta päästä. Loppu on kiinni hienosäädön optimaaliseen kuntoon saamisesta. Toivottavasti jo seuraavalla levyllä se saadaan tapahtumaan.

Luetuimmat

Uusimmat