Man With A Mission toimittaa hyväntuulisen energiapiikin, mutta siihen se jääkin

Kirjoittanut Iida Elstelä - 1.9.2018

Suomessakin Tuska-festivaalilla vuonna 2016 ja Tuska Heatseekerissa vuonna 2017 esiintyneen japanilaisen Man With A Missionin viehätys perustuu suuresti yhtyeen kummalliseen live-esiintymiseen. Japanissa areenatason bändi soittaa kaikki keikkansa ja esiintyy musiikkivideoilla susinaamiot päässä. Vuonna 2010 perustetun Man With A Missionin viidennelle ”Chasing The Horizon” -studioalbumille susinaamat eivät välity, ja musiikki kuulostaakin peruspopilta muutamin rock-vivahtein parin japaninkielisen säkeistön maustamana. Japanilaiselta yhtyeeltä toivoisi enemmän viittauksia tai tyylittelyä japanilaiseen tapaan.

Hulppeasta neljästätoista kappaleesta koostuva kokonaisuus pitää sisällään tanssittavia elektronisia kohtia, rappia, herkempää laulua ja tarttuvia, mutta vaan-niin-tyhjiä melodioita, jotka eivät liikuta suuntaan tai toiseen. Levyn parhaimpia kappaleita ovat ”Dead End In Tokyo” ja ”Freak It!”, jotka kuuntelemalla on käytännössä kuullut sen, mitä ”Chasing The Horizon” pitää sisällään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Chasing The Horizon” on karkeasti sanottuna keskinkertainen, ja se tuntuu puuduttavalta. Ajallisesti noin tunnin mittainen levy ei ole ylipitkä, mutta samanlaiset kappaleet vaihtuvat tiuhaan tahtiin muuttuen katkeamattomaksi puuroksi, jossa on liian vähän kohokohtia. Man With A Missionin ”Chasing The Horizon” sopii kenties hyväntuulisen illanvieton taustamusiikiksi tai aamulenkille, mutta kuuntelemalla sitä ei kuuntele.

6/10

Kappalelista:

1. 2045
2. Broken People
3. Winding Road
4. Hey Now
5. Please Forgive Me
6. Take Me Under
7. Freak It!
8. Break The Contradictions
9. My Hero
10. Dead End In Tokyo
11. Chasing The Horizon
12. Find You
13. Dog Days
14. Sleepwalker

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat