Manfish – What Is Manfish

Helsinkiläinen soittaa punkkia Misfitsin ja Nofx:n jalanjäljissä. Kolmella kitaralla räimittyä rock-henkistä pauketta onkin nyt tarjolla kokonaisen levyn verran, kun arvostelussa on ”What Is Manfish” debyytti omakustanne.

Kaksitoista biisiä sisältävä lätty pitää sisällään lyhyitä punk/rock-biisejä, joista haiskahtaa vanha brittipunkki, joskin paremmin soitettuna. Kappaleet kulkevat vokaalien ja yksittäisten kitaramelodioiden varassa. Tuotanto on aika tunkkaista, mutta uskoisin sen olevan tarkoituksella tehtyä. Kitarat soivat kuivasti ja rummut ovat todella primitiivisen kuuloiset. Kitarat ovat pinnassa vokaalien kanssa ja rummut kumisevat hiljaa taustalla. Soundit ovat tämäntyyliseen musiikkiin sopivat.

”What Is Manfish” on todella puuduttava levy; kappaleet toistavat toisiaan, eikä mikään biisi nosta leposykettä isommaksi. Bändi kuulostaa todella laiskalta, ja on kuin kuuntelisi jotain coverbändiä soittamassa sadatta keikkaa samassa peräkylän baarissa. Bändin vokalisti aiheuttaa närästyksen tunnetta. On toki totta, että punkissa ei aina tarvitse olla puhtain ja kaunein ääni, mutta rajansa kaikella. Vahvasti nenästä tuleva ”puhdas” laulu on tasapaksu ja saa Toni Virtasen kuulostamaan enkeliltä. En myös ymmärrä kolmen kitaran käyttöä, jos biisit ovat niin simppeleitä että ne voisi soittaa hyvinkin yhdellä.

Harvoin tulee vastaan levyjä mitä en pysty loppuun asti kuuntelemaan, mutta jouduin hyppimään Manfishin levyn loput biisit läpi. Levyn ponnettomuus ja samankaltaisuus on vaan ylitsepääsemätön urakka, joten myönnän häviöni ja unohdan tämän julkaisun kuuntelemalla Misfitsiä.

2/10

Kappalelista:
01. Die Hippie
02. Grinds My Gear
03. Rotten Meat
04. Pilates
05. Petrolhead
06. Unwilling Puppet
07. Why Everything Is So Gay
08. Next In The Line
09. Sick Of The Sunshine
10. Baby This Is Rocknroll
11. Everything Breaks Down (live)
12. I Hate You (live)

http://www.myspace.com/bandmanfish

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua