Maniac Abductor kiitää “Casualities of Causality” -debyytillään kotimaisen thrashin tähtitaivaalle

Jo singlellään ja EP:llään vakuuttanut joensuulainen thrash-jyrä Maniac Abductor saavutti jokin aika sitten ensimmäisen pitkäsoiton virstanpylvään. “Casualities of Causality” -nimeä kantava debyytti sisältää perinteitä kunnioittavaa thrash metalia, ja vuonna 2013 perustetun bändin innoittajina ovatkin toimineet lähes kaikki 1980-luvun isot nimet aina Metallicasta Exodukseen ja Anthraxiin.

Musiikkivideolle päätynyt “Fooled Again” näyttää kaapinpaikan takuuvarmalla thrash-otteellaan. “First World Disease” häikäisee tiukoilla riffeillään, ja “Evil Brotherhood” tarjoilee oivallista ja hitaampaa jynkytystä. “Thrash Assault” sylkee varsin energistä ja viriiliä mättöä, ja kuikan huudoilla höystetty “Watery Tomb” toimii sekin mallikkaasti. Sepultura-cover “Troops of Doom” ei ehkä tuo lisäarvoa levylle, mutta se toimii hyvin muun materiaalin ohessa. Levyllä pursuaa tiukkaa riffiä niin maan pirusti, että jos ei ala letti heilua, niin on kumma! Soundipuoli on myös vailla valituksen aihetta ja esiin on nostettava aivan erikseen varsin herkullisen kuuloinen kolinabasso.

“Casualities of Causality” ei ehkä sinällään sisällä varsinaisen ikimuistoisia hetkiä, mutta bändi hoitaa oman tonttinsa täysin moitteettomasti. Maniac Abductorin thrash metal ei häpeile isojenkaan klassikoiden rinnalla, vaikkei “Casualities of Causality” -albumista olekaan vielä toistaiseksi klassikoksi. Maniac Abductor menee kuitenkin tämänhetkisen kotimaisen thrashin kärkikaartiin heittämällä. Mikäli vanha kunnon thrash putoaa, on “Casualities of Causality” niin sanotusti varma nakki.

8/10

Kappalelista:

1. Fooled Again
2. Watery Tomb
3. First World Disease
4. Evil Brotherhood
5. Destroyer of Worlds
6. No Hope for You
7. Hatebound
8. Thrash Assault
9. Troops of Doom

Maniac Abductor Facebookissa

Kommentoi julkaisua