Maniac Abductorilta uutta musiikkia, ”Damage is Done” -albumi julkaistaan 20. toukokuuta

Kirjoittanut Niko Kuusela - 13.5.2022

Joensuulaisen thrash metal -yhtye Maniac Abductorin toinen albumi julkaistaan Wormholedeath Recordsin kautta. Kakkoslevy kantaa nimeä ”Damage is Done” ja se on saatavissa digitaalisena 20. toukokuuta alkaen. CD-versio tulee markkinoille kesällä. Maniac Abductor kertoo levystä:

”Damage is Done” on kaikin puolin hallitumpi ja iskevämpi kokonaisuus verrattuna debyyttialbumiimme. Siinä on enemmän raakuutta, melodiaa, parempia sävellyksiä ja ennen kaikkea enemmän tunnetta.”

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

”Sanoituksia on otettu pöytälaatikosta ja osa on kirjoitettu myös treeniksellä hetken hurmoksessa. Vaikka saattaisi näyttää että sanoitukset kertovat nykyisistä tapahtumista maailmalla, kaikki on kirjoitettu esimerkiksi ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan – mutta ne silti kuvaavat myös nykyisiä kriisejä ja maailman tilannetta. Esimerkiksi ”Endless War” kertoo sodan järjettömyydestä, ”Justice Denied” puolestaan käsittelee kansanmurhien tyyppillisiä tapahtumakulkuja ja ”Odd Man Out” kritisoi valtiojohtoista terroria. Näitä on tapahtunut ennen 2020-lukua – ja kuten huomaamme – niin tapahtuu edelleen.”

Sävellyskynämme ovat myöskin huomattavasti terävämmät kuin debyyttialbumilla. Levyn sävellysprosessi oli tiivistä yhteisen köyden vetoa, ja sparrasimme toisiamme puristaaksemme itsestämme parhaat pihalle. Tässä auttoi myös ratkaisevasti tuottajamme Mikael Neves Waiting Room Recording -studiolta, häneltä saimme biiseistä suoran ja välittömän palautteen. Tämä toi meille tärkeää ammattilaisempaa perspektiiviä, jota emme olisi itse välttämättä tajunneet.

Sävellyksien osalta levyn tekeminen on siis ollut monivaiheinen ja pitkä prosessi – eikä aina siis ole ollut helppoa, vaan matkan varrella on heitetty ideoita syrjään ja parsittu tilalle uutta. Se on jälkikäteen katsottuna todella positiivinen asia, sillä kappaleista on saatu irti paljon enemmän ja niihin on hioutunut kerrostuneisuutta eri vaiheissa – treeniksellä, demovaiheessa ja studiossa.”

Tracklist:

  1. Damage is Done (03:07)
  2. Odd Man Out (04:12)
  3. Disciples of Hate (04:56)
  4. Human Greed (03:14)
  5. Endless War (03:45)
  6. Justice Denied (03:30)
  7. Off to Deathrow (04:00)
  8. Ghosts of the Killing Fields (06:28)