Manic Street Preachers Wasa Open Airin pääesiintyjäksi

Manic Street Preachers Flow 2014Wasa Open Airin pääesiintyjäksi saapuu walesilainen Manic Street Preachers, joka on yksi 1990-luvun brittirockin suurimmista, yhä vahvassa vedossa olevista nimistä. Yhtye juhlistaa tänä vuonna kiertueen muodossa menestysalbumiaan ”Everything Must Go”, jonka julkaisusta on kulunut 20 vuotta ja jota pidetään yhtenä vuosikymmenensä merkittävimmistä julkaisuista.

Keväällä 1996 julkaistu ”Everything Must Go” oli yhtyeen ensimmäinen jättimäinen kaupallinen menestys. Levy myi Isossa-Britanniassa tuplaplatinaa, ja se oli Mercury Prize -ehdokas vuoden parhaaksi albumiksi ja toi yhtyeelle kaksi tärkeää pystiä Brit Awardseissa. Maailmanlaajuisesti levy on myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta, ja se sisältää suuria hittejä ja keikkasuosikkeja, kuten ”A Design For Life”, ”Everything Must Go”, ”Kevin Carter” sekä ”Australia”.

Bändin tuoreimmat albumit ”Rewind The Film” (2013) ja ”Futurology” (2014) on otettu lämpimästi vastaan niin yleisön kuin kriitikoidenkin puolesta. Viimeksi Manic Street Preachers nähtiin Helsingissä 2014 loppunmyydyllä The Circus -klubilla ja Flow Festivalilla. Suomalaisissa kesäfestivaalipuitteissa bändin musiikista saakin nauttia seuraavan kerran elokuisessa Vaasassa.

Wasa Open Airin huikean artistikattauksen viimeistelee tapahtuman ainoa kotimainen esiintyjä, Egotrippi, joka saapuu pitkästä aikaa Vaasaan. Viime vuonna ”Vuosi nolla” -albuminsa julkaissut ja sen tiimoilta kiertänyt suosikkibändi valmistelee parhaillaan seuraavaa pitkäsoittoaan ja keikkailee harvakseltaan.

Wasa Open Airiin aiemmin julkistetut artistit saapuvat Ruotsista. Tapahtumassa nähdään esiintyjätoiveissa suosituimmaksi noussut, hurmaavan Nina Perssonin johtama The Cardigans sekä muutaman vuoden tauon jälkeen Vaasaan palaava, uusimman ” The Time Has Come” -albuminsa myötä keikkarintamallakin aktivoitunut Weeping Willows.

Kesällä 2015 Wasa Open Air keräsi Kaarlen kentälle 10 500 kävijää. Parhaaseen kesäaikaan ajoittuvassa tapahtumassa tullaan tänä kesänä nauttimaan yhä monipuolisemmista ja paremmista palveluista alueella.

Tuoreiden lisäysten myötä Kaarlen kentällä 13. elokuuta juhlittavan festivaalin artistikattaus on nyt valmis

Wasa Open Air
13.8.2016 – Kaarlen Kenttä

Manic Street Preachers (UK)
The Cardigans (SWE)
Weeping Willows (SWE)
Egotrippi

Kommentoi julkaisua