Mansonin ja Jenningsin Bowie-coverista video

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 3.8.2016

Shooter Jennings Marilyn MansonKohurokkari Marilyn Manson ja laulaja-lauluntekijä Shooter Jennings ovat julkaisseet animaatiovideon tekemästään David Bowie -coverista ”Cat People (Putting Out Fire)”. Sarjakuvamainen ja vivahduksen kasaritunnelmaa sisältävä video on Valenbergin ja Blake Juddin käsialaa ja voit katsoa sen tästä:

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

Shooter Jennings kertoi taannoin Rolling Stone -lehden haastattelussa, miten parivaljakko päätyi tekemään kyseisen biisin yhdessä.

-Kutsuin Mansonin eräisiin bileisiin ja kysyin ”hei, tiedätkös biisin Cat People? Haluatko äänittää sen uudelle levylleni, koska kuulostaisit siinä mahtavalta”, Jennings tarinoi. -Ja hän sanoi, että ”laulan sitä biisiä joka ilta ennen lavalle menoa, se on äänenavauskappaleeni!” Joten eräs ilta menin sitten Mansonille kylään kolmelta aamuyöllä äänitysvehkeet mukanani ja ryhdyimme hommiin.

-Biisi tehtiin yhdellä otolla, Jennings jatkaa. -Mansonin talo näyttää ihan bordellilta ja se on hieman luolamainen, joten hänen äänensä vain kaikui kaikkialla talossa äänitysten aikana. Se oli aika intensiivistä.

Mansonin ja Jenningsin versio Bowien kappaleesta on mukana Jenningsin uusimmalla albumilla ”Countach (For Giorgio)”, joka on kunnianosoitus niin Bowielle kuin elektro/discolegenda Giorgio Moroderille. Moroder aikoinaan tuotti alkuperäisen Bowien kappaleen Cat People -elokuvan soundtrackille, vaikkakin Bowie myöhemmin hieman muokkasi biisiä ja julkaisi sen Let’s Dance -albumillaan vuonna 1983.