Marco Luponero & The Loud Ones toivottaa uudella folk punk-henkisellä singlellään hyvää matkaa takaisin pimeälle keskiajalle

Kirjoittanut Niko Kuusela - 27.1.2022

Kotimainen rockbändi Marco Luponero & The Loud Ones on julkaissut toisen singlen tulevalta pitkäsoittoalbumilta. ”Kuvailisin ”The New Dark Ages” kappaletta suoraksi punk rock ralliksi vahvalla viestillä”, Marco taustoittaa. ”Kirjoitin sen peilaten tämän hetkistä maailman menoa.”

Kappaleen aihepiirin hengen mukaisesti bändi teki yhteistyötä Ratatoskista tutun folkmuusikko Frank Bergerin kanssa, joka viritti kappaleeseen autenttista keskiajan tunnelmaa kampiliiralla. ”Se on hyvin kiehtova instrumentti. Soundi on massiivinen ja muistuttaa hieman säkkipilliä.”

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Kampiliiralla (hurdy-gurdy) on soittimena vaiherikas historia ja sitä on soitettu hyvin monissa maissa jo yli tuhannen vuoden ajan, joten se sopi erinomaisesti Marcon ideaan. ”Halusin saada kappaleeseen vanhakantaista pohjoismaista tunnelmaa, mutta siten että se resonoisi myös muiden kulttuurien kanssa, koska siihen oikeastaan tähtäsin biisin lyriikkapuolella. Perusviesti on kutakuinkin, että elitpä sitten missä päin tahansa, niin yksi asia on varmaa: jos antaudumme epätiedolle ja fundamentalismille, niin päädymme synkälle polulle.”

Marco Luponero & The Loud Ones’ -albumi ”Life & Death” julkaistaan 4.3.2022.