Marilyn Manson kiistää raiskanneensa Evan Rachel Woodin ”Heart-Shaped Glasses” -kappaleen musiikkivideon kuvauksissa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 26.1.2022

Shokeeraavasta persoonastaan tunnettua muusikko Marilyn Mansonia kohtaan on esitetty joukko toinen toistaan karmivampia syytteitä, joiden keskiössä ovat väitteet raiskauksista, fyysisestä ja henkisestä pahoinpitelystä sekä myös tappouhkauksista.

Yksi Mansonia julkisesti omalla nimellään syyttänyt henkilö on näyttelijä Evan Rachel Wood, joka seurusteli Mansonin kanssa taannoin. Wood syyttää Mansonia henkisestä ja fyysisestä pahoinpitelystä.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Woodin elämästä kertova dokumenttielokuva Phoenix Rising esitettiin hiljattain Sundancen elokuvajuhlilla, jossa yleisö näki kaksiosaisen elokuvan ensimmäinen osan.

Pitchforkin uutisoinnin mukaan dokumenttielokuvassa kerrottiin paljon karmeita asioita. Wood muun muassa kertoo elokuvassa, että Manson ”käytännössä raiskasi” hänet vuoden 2007 ”Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)” -singlen musiikkivideon kuvauksissa.

”Olimme keskustelleet näytellystä seksikohtauksesta, mutta kun kamerat olivat päällä, hän työntyikin sisälleni oikeasti. En koskaan suostunut mihinkään sellaiseen”, Wood kertoo elokuvassa Pitchforkin uutisoinnin mukaan.

”Olen ammattinäyttelijä, olen tehnyt tätä koko ikäni, enkä ollut koskaan ennen tätä päivää ollut niin epäammattimaisissa kuvauksissa. Se oli täysi kaaos, enkä tuntenut oloani turvalliseksi. Kukaan ei huolehtinut minusta. Videon kuvaaminen oli todella traumaattinen kokemus. En osannut puolustaa itseäni enkä osannut sanoa ei, koska minut oli ehdollistettu ja koulutettu olemaan koskaan sanomatta vastaan – vain taistelemaan läpi.”

”Tunsin itseni inhottavaksi ja kuin olisin tehnyt jotain häpeällistä, ja huomasin, että kuvausryhmällä oli hyvin epämukavaa, eikä kukaan tiennyt, mitä tehdä. Minut pakotettiin seksiin ilman suostumusta. Silloin minuun kohdistui ensimmäinen rikos, ja minut käytännössä raiskattiin kameran edessä.”

Nyt Marilyn Mansonin asianajaja Howard King on julkaissut Peoplen kautta virallisen lausunnon, jonka mukaan kauhurokkari kiistää kaikki häneen kohdistuvat syytökset. Kingin mukaan Evan Rachel Woodin syytökset raiskauksesta on helppo todistaa vääriksi, koska tapahtumapaikalla oli paljon ihmisiä osallistumassa kuvauksiin, ja Wood myös itse osallistui niin videon suunnitteluun kuin myös sen jälkikäsittelyyn. King kertoi aiheesta Peoplelle seuraavaa:

”Marilyn Manson did not have sex with Evan on that set, and she knows that is the truth. Of all the false claims that Evan Rachel Wood has made about Brian Warner, her imaginative retelling of the making of the ’Heart-Shaped Glasses’ music video 15 years ago is the most brazen and easiest to disprove, because there were multiple witnesses. Evan was not only fully coherent and engaged during the three-day shoot but also heavily involved in weeks of pre-production planning and days of post-production editing of the final cut. The simulated sex scene took several hours to shoot with multiple takes using different angles and several long breaks in between camera setups.”

Voit katsoa videon tästä: