Marilyn Manson on ehdolla Grammy-gaalassa osana Kanye Westin uutta albumia – palkintogaalan johtaja puolustaa päätöstä: ”Emme katso ihmisten menneisyyttä”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 24.11.2021

Vuoden 2021 Grammy-gaalan ehdokkaat on jälleen julkistettu. Kyseessä on järjestyksessään 64. Grammy-gaala, joka järjestetään 31. tammikuuta Los Angelesissa.

Räppäri Kanye Westin uusi albumi ”Donda” on odotetusti ehdolla vuoden albumiksi. Samalla kuitenkin kauhurokkari Marilyn Manson on ehdolla albumin turvin, sillä Manson sekä vierailee Westin albumilla että osallistui laulunkirjoitukseen.

Manson on juuri nyt tapetilla vakavien syytösten takia, joita kohtaan häntä on esitetty. Lukuisat eri naiset ovat tulleet julkisuuteen väitteiden kanssa, joiden mukaan Manson on pahoinpidellyt heitä henkisesti ja fyysisesti. Musiikkilehti Rolling Stone julkaisi asiasta hetki sitten pitkän artikkelin.

Nyt tuoreessa The Wrapin haastattelussa Grammy-gaalan johtohahmo, Harvey Mason Jr. puolustelee päätöstä sisällyttää Manson osaksi ehdokaslistaa Westin albumin turvin.

”[The Recording Academy] ei rajoita niitä henkilöitä, jotka voivat lähettää aineistonsa käsiteltäväksi. Emme katso ihmisten menneisyyttä, emme heidän rikosrekisteriään, emme mitään muuta kuin laillisuutta sääntöjemme puitteissa, eli onko tämä teos kelpoinen päivämäärän ja muiden kriteerien perusteella. Jos se on, he voivat jättää hakemuksen harkittavaksi”, Mason Jr. kertoo, ja jatkaa:

”Mitä me aiomme kontrolloida, ovat lavamme, esityksemme, tapahtumamme ja punaiset mattomme. Me katsomme kaikkia, jotka pyytävät olla osa sitä, jotka pyytävät olla läsnä, ja teemme päätöksemme siinä vaiheessa. Mutta emme aio rajoittaa ihmisiä lähettämästä työtään äänestäjiemme päätettäväksi.”

Grammy-gaalan metalli- ja rock-kategorioiden ehdokkaisiin voit tutustua täällä.