Marilyn Manson - Rockfest 2018

Marilyn Manson pääsee sovintoon Jane Doen kanssa raiskausoikeudenkäynnissä

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 29.9.2023

Tovi sitten Marilyn Mansonia kohtaan esitettiin vakavia syytöksiä Jane Doe -nimeä käyttävän naisen suunnalta. Syytteitä on puitu oikeudessa.

Nainen kertoi vuonna 2021 syytteessään aloittaneensa seurustelemaan Mansonin kanssa vuonna 2011, ja että Manson näytti hänelle videon, jota pitää lukittuna omassa kassakaapissaan. Videolla esiintyi tuntematon nuori bändäri, joka pakotettiin juomaan virtsaa tuoliin sidottuna, ja jota uhattiin osoittamalla aseella päähän.

Sen lisäksi, että kyseinen video jätti Jane Doelle traumat, kertoo hän myös, että kerran kun hän oli palauttamassa avaimia takaisin Mansonille, laulaja pakotti naisen maahan ja raiskasi tämän.

Uuden tiedon mukaan Manson ja Jane Doe -nimeä käyttänyt nainen ovat pääsemässä sovintoon oikeudessa.

”Olin täysin valmistautunut oikeudenkäyntiin enkä ikinä uskonut, että voisin koskaan sopia asian, mutta viimeisten kahden ja puolen vuoden aikana olen joutunut hiljaisesti kestämään uhkailua, kiusaamista, häirintää ja erilaisia pelottelun muotoja, jotka ovat voimistuneet viime viikkojen aikana”, nainen kertoo Rolling Stone -lehdelle.

”Marilyn Manson osallistui todistajanlausuntooni, ja jouduin vastaamaan seitsemän tuntia aggressiiviseen kuulusteluun hänen tuijottaessaan minua pöydän toiselta puolelta. Minulle on kerrottu, että tällaista ei tapahdu juuri koskaan, koska se on julmaa, ja että pääasiallinen syy siihen olisi uhkailu ja henkisen kärsimyksen aiheuttaminen uhrille.”

”En koskaan välittänyt rahasta ja halusin vain oikeutta, mutta jos olisimme menneet oikeuteen, olisin voinut menettää oikeuteni anonymiteettiin ja joutua laajamittaisesti ja julkisesti uhriksi. Ennen kaikkea olisin voinut ottaa riskin, että olisin menettänyt vapauden kertoa tarinani, ja se on arvokkaampaa kuin mikään muu maailmassa.”

”Jos muut uhrit lukevat tätä, tietäkää, että teitä rakastetaan ja tuetaan, vaikka se ei siltä tuntuisikaan, ja että kaikesta kokemastani huolimatta en hetkeäkään kadu sitä, että olen puhunut.”

Tämä on toinen seksuaaliseen väkivaltaan liittyvä oikeusjuttu, jonka Manson on sovitellut tänä vuonna päästyään aiemmin sopuun Esmé Biancon kanssa.

Luetuimmat

Uusimmat