Marilyn Mansonin levydiili jäihin – taustalla useat hyväksikäyttösyytökset

Marilyn Mansonin levy-yhtiö ilmoitti lopettavansa kaiken yhteistyön shock-rokkarin kanssa useiden naisten syytettyä tätä julkisesti pahoinpitelystä ja hyväksikäytöstä aiemmin maanantaina. Loma Vista ilmoitti Mansonin hyllyttämisestä tiedotteessaan vain tunteja syytösten julkistamisen jälkeen:

”Tämänpäiväisten, häiritsevien syytösten valossa, joissa ja muut naiset nimeävät Marilyn Mansonin hyväksikäyttäjäkseen, Loma Vista lakkaa promotoimasta hänen tämänhetkistä albumiaan välittömästi. Näiden huolestuttavien asianhaarojen kehittyessä olemme myös päättäneet lakata työskentelemästä Marilyn Mansonin kanssa yhdenkään tulevan projektin parissa.”

Manson työskenteli Loma Vistan kanssa ensi kertaa vuoden 2015 albumillaan ”The Pale Emperor”. Manson piti oikeudet musiikkiin Loma Vistan toimiessa jakelijana; samaa sopimusta noudatettiin myös albumeilla ”Heaven Upside Down” ja ”We Are Chaos”. Nyt Mansoniin liittyvät sivut ja tuotteet on poistettu levy-yhtiön verkkosivuilta kokonaan.

Evan Rachel Wood, , , Ashley Lindsay Morgan ja nousivat maanantaina syyttämään Mansonia, oikealta nimeltään Brian Warneria, useista pahoinpitelyistä ja vuosia jatkuneesta hyväksikäytöstä. Kaikki naisista kertovat joutuneensa pakotetuksi ottamaan huumeita, Mansonin raiskaamaksi, pahoinpitelemäksi ja joutuneensa elämään pelossa vuosien ajan. Manson tai tämän edustajisto ei ole toistaiseksi vastannut syytöksiin.

Wood kertoo lausunnossaan joutuneensa Mansonin aivopesemäksi:

”Hyväksikäyttäjäni nimi on Brian Warner, jonka maailma tuntee Marilyn Mansonina. Hän alkoi lähestyä minua ollessani teini-ikäinen ja käytti minua törkeästi hyväkseen vuosien ajan. Minut aivopestiin ja manipuloitiin alistumaan. Olen kyllästynyt elämään koston, herjan tai kiristyksen pelossa. Olen täällä paljastaakseni tämän vaarallisen miehen ja vedotakseni useisiin häntä kannustaneisiin toimialoihin ennen kuin hän pilaa yhä useampia ihmiselämiä. Seison niiden useiden uhrien vierellä, jotka eivät enää pysy hiljaa.”

Myös muiden naisten syytökset koskivat fyysistä ja seksuaalista väkivaltaa; Sarah McNeilly väitti Mansonin heittäneen tämän seinää vasten ja pyrkineen lyömään tätä pesäpallomailalla. McNeilly kertoi myös kärsivänsä tapahtumien seurauksena mielenterveysongelmista ja traumaperäisestä stressihäiriöstä. Gabriella Accarino kuvaili Mansonin sitoneen ja raiskanneen hänet, sekä Mansonin pakottaneen Accarinon ottamaan vaarallisia määriä huumeita. Myös Ashley Morgan syytti Mansonia ”hyväksikäytöstä, pakottamisesta sekä seksuaalisesta ja fyysisestä väkivallasta”.

Evan Rachel Wood puhui kokemuksistaan Phoenix Act -lakiuudistusta valmisteltaessa toukokuussa 2019. Vaikka Wood ei maininnut kauhurokkarin nimeä Kalifornian senaatin yleisen turvallisuuden komitean ja talon oikeuslaitoksen alakomitean videoidun todistuksen yhteydessä, monet uskoivat jo tuolloin, että Wood puhui todistuksessaan juuri Mansonista. Manson löi myöhemmin Woodin todistuksesta kysyneelle Metal Hammerin toimittajalle luurin korvaan.

Katso Woodin kuuleminen alta:

Kommentoi julkaisua