”Mark Laneganin kuolema kosketti kyllä erittäin syvästi”: Videohaastattelussa tulokasartisti Eetu Riikonen

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 14.3.2022

Kotimainen rocktulokas Eetu Riikonen julkaisee debyyttialbuminsa nimeltä ”Maailman viimeisessä huoneessa” vinyylinä ja digitaalisesti 18. maaliskuuta Playground Musicin kautta. Riikonen kertoo debyyttialbuminsa teosta seuraavaa:

”En olisi vielä kolme vuotta sitten uskonut, että päästään tekemään tällaista debyyttilevyä. Oltiin vasta saatu pakka kunnolla kasaan biisien suhteen ja kierreltiin Lassen Mesellä ympäri Suomea, enimmäkseen ilman liksaa. Bändin tyypit olisi voinut olla missä muualla tahansa, mutta ne päätti olla messissä. Täytyy olla tosi hyvä porukka tai vaan paljon uskoa, että kemiat kohtaa näin hyvin. Eetu Riikonen ei ole koskaan ollut vain minä itse, vaan nimenomaan ne tyypit joiden kanssa saan kokea ja uudistaa kokemusta minuudesta läpi aikojen. Me ollaan bändi.

Jossain vaiheessa elämääni ilmestyi korvaamattomia ihmisiä, joiden ansiosta tämä levy mahdollistui. Ninni ja Playground, Anssi ja Alt Agency sekä Anna ja hänen uskomaton taiteellinen visionsa. Erityisesti näiden ihmisten ansiosta tuntuu, että elän jo nyt niitä haaveita, joita minulla oli teinipoikana. Esimerkiksi siksi, että tästä levystä julkaistaan vinyylipainos.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Levy on kokonaisuudessaan ajaton matka mun omiin haaveisiin ja uniin. Se kertoo säröttyvästä maailmasta, jossa me ihmiset seikkailemme huoneesta toiseen. Etsimme jotain, mitä tahansa, joka sytyttäisi elämää suurempia tunteita. Elämää, kuolemaa, häpeää, kaihoa, onnea. 18.3. on päivä, jolloin mun unelmat toteutuu. Nähdään viimeistään maailman viimeisessä huoneessa, jos ei törmäillä sitä ennen.”

Eetu Riikosen musiikki maalaa vahvalla lyyrisellä otteellaan maisemia ihmisen matkan varrelta tehden jokaisesta hetkestä ja tunteesta arvokkaan. Nuoren artistin tuotannossa kappaleet ovat maailmoja, joissa arkisimmatkin tunnetilat voivat työntää meidät alas sen laidalta. Eteeristä lyriikkaa tukee yhtyeen sointi, joka on luotu ylittämään sukupolvirajoja, kumartaen sekä iskelmän että klassisen rockin ja grungen suuntaan.

Kaaoszine tapasi Eetu Riikosen Helsingissä Playground Musicin toimistolla 9. päivä maaliskuuta ja keskustelimme uuden albumin lomassa mm. hiljattain menehtyneen Mark Laneganin merkityksestä Riikoselle suurena esikuvana. Voit katsoa videohaastattelun kokonaisuudessaan tästä:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Voit tilata Chaoszinen YouTube-kanavan tästä ja Kaaoszinen oman suomenkielisen kanavan puolestaan tästä.

Voit kuunnella Eetu Riikosen tulevalta debyyttialbumilta hiljattain julkaistun kappaleen ”Lokakuun 24.” tästä: