Marko Hietala julkaisee ensimmäisen sooloalbuminsa toukokuussa: Suomen-keikat alkavat kesäkuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 3.5.2019

Toukokuussa julkaistava ”Mustan Sydämen Rovio” on Nightwishistä, Tarotista sekä Raskasta Joulua -konseptista tutun Marko Hietalan ensimmäinen sooloalbumi. Albumi julkaistaan 24. toukokuuta ja levyn ensimmäinen single, ”Isäni ääni”, julkaistiin rajoitettuna, nimikirjoituksin varustettuna fyysisenä versiona tänään. Lataus- ja streamauspalveluihin kappale ilmestyy ensi viikolla 10. toukokuuta. Hietalan mukaan kappale edustaa progressiivista rockia sisältävän albumin pehmeämpää puolta. ”Proge tulee enemmälti tietyistä soundeista ja tunnelmista. Kyllä siellä tuhtia rockiakin piisaa”, toteaa Hietala. ”Isäni ääni” on Hietalan ja Vili Ollilan yhteissävellys, tekstin kappaleeseen on kirjoittanut Hietala. Kappaleeseen valmistuu myös ohjaaja Ville Lipiäisen kuvaama musiikkivideo.

Suomenkielistä albumia seuraa myös kansainvälisille markkinoille suunnattu englanninkielinen versio ”Pyre Of The Black Heart”, joka julkaistaan loppuvuodesta 2019 Nuclear Blastin kautta.

MUSTAN SYDÄMEN ROVIO
1.Kiviä
2.Isäni ääni
3.Tähti, hiekka ja varjo
4.Kuolleiden jumalten poika
5.Laulu sinulle
6.Minä olen tie
7.Juoksen rautateitä
8.Vapauden kuolinmarssi
9.Unelmoin öisin
10.Totuus vapauttaa

Marko Hietalan tulevan albumin kanssa samana päivänä lanseerataaan kotimainen, mobiililaitteille kehitetty musiikintoisto-ohjelmisto BAPU, joka parantaa merkittävästi sekä pakatun että pakkaamattoman musiikin äänenlaatua. Hietala toimii BAPUn kanssa yhteistyössä ja hänen albuminsa on mahdollista hankkia ohjelmistoon valmiiksi ladattuna. Tämä versio on uudelleen digitoitu huippuäänenlaadulla käyttäen BAPUn audioteknologiaa.

”Miksi vanhan liiton rokkari, kuten minä, kiinnostuin BAPUsta ja applikaation tekijöiden lupaamasta uskomattoman puhtaasta ja soivasta äänenlaadusta? – Koska kaverit tekivät sen mitä lupasivat, ja rakastan ja diggailen musassa hyvää soundia taatusti enemmän kuin huonoa!

BAPU on eri paikoissa, kaiuttimissa ja kuulokkeissa, testattuani oikeasti parempi kuin mikään markkinoilla oleva player-ohjelma mobiililaitteille. Musiikki sekä sen elementit ja nyanssit tulevat järjestään kirkkaammin ja luonnollisemmin esiin. Playerin omien kappalelistojen lisäksi playerin ääniajuri puhdistaa myös muidenkin soittimien huonompia mp3-tiedostoja. BAPU toimii taustalla myös musiikin streaming-palvelun kanssa, laittaen nuo kompressoidut ja kapeat mp3-tiedostot soimaan aivan uuteen tyyliin. Ja tämän kyllä kuulee maallikkokin.

Nyt meillä on viimeinkin ensimmäistä kertaa mahdollisuus kuunnella suoraan taskusta ja puhelimesta analogiseen verrattavaa ääntä. Jyrkkä ei digitaalisärölle! Olen innoissani!”, Hietala kertoo yhteistyöstä.

Lisätietoja musiikintoisto-ohjelmistosta ja BAPUsta: www.bapu.fi.

Marko Hietala nähdään tulevana kesänä soolokeikoilla seuraavasti:
15.06. Kuopio, Satamatori
28.06. Helsinki, Tuska
29.06. Oulu, Kuusisaari
06.07. Rauma, Unajan viihdepuisto
12.07. Tampere, Sauna Open Air
13.07. Lahti, Kauppatori
20.07. Kouvola, Kirkkopuisto
27.07. Rovaniemi, Ounaspaviljonki
03.08 Lappeenranta, Kaupungintalon piha
10.08. Jyväskylä, Lutakonaukio
17.08. Joensuu, Kauppatori

Kokoonpano:
Marko Hietala, basso, akustinen kitara, laulu
Anssi Nykänen, rummut & perkussiot
Tuomas Wäinölä, kitara
Vili Ollila, koskettimet

KaaosTV:n videohaastattelun Markon kanssa voit katsoa tästä:

Luetuimmat

Uusimmat