Marlon Brändö – Winter Tires My Lost Teeth

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 21.2.2012

Vaasasta kajahtaa! Rautalankaa, rockia ja melodista punkkia yhdistelevä Marlon Brändö on perustettu 2011, ja nyt arvosteluun on päässyt bändin oman levy-yhtiön kautta tullut ” Winter Tires My Lost Teeth” -EP.

EP iskee heti ensimmäisellä biisillä luun arvostelijan kurkkuun. Bändin varsin omaperäisen kuuloinen rock toimii yllättävän hyvin ja ottaa heti otteeseensa. Marlon Brändön hengenheimolaiseksi voisi nostaa The Eighties Matchbox B-line Disasterin ja Calabresen, mutta silti bändissä on jokin täysin oma juttunsa. Marlon Brändö onnistuu myös peittämään kotimaansa, mistä voi kiittää vokalistin hyvää lausumista.

Soundipuolella aluksi hämmennystä aiheuttaa vokaalien miksaus, joka on kuulostaa siltä, kuin se tulisi vanhan kasettimankan läpi. Tähän yhdistetyt rautalankakitarat antavat bändille todella omaperäisen soundin. Soitto itsessään poukkoilee melodisen nykypunkin, vanhemman rockin ja horror-punkin välimaastoissa. Kappaleet ovat suhteellisen kevyitä, mutta silti niihin on saatu särmää ja tunnetta mukaan. Bändillä on myös reippaasti huumoria biiseissään, esimerkiksi osittain suomeksi lauletussa ”Up In The Ass Of Timo” –biisissä.

Kuuden biisin EP sisältää muutaman selkeän ”hittibiisin” kuten avausraidan ”Neighborhood Watch”, aikaisemmin mainitun punkpläjäyksen ”Up In The Ass Of Timo” ja rauhallisen rokkaavan ”Found Missing”. Muut kolme kappaletta ovat vähän vaikeaselkoisempia ja vaativat useamman kuuntelun, jotta iskevät.

Marlon Brändö on bändi, joka jakaa varmasti mielipiteitä ja jota voisi suositella kaikille ”alternative rockin” ystäville. Jos pelkkä ”alternative rock” määritelmä ahdistaa, kannattaa jättää tämä EP suosiolla välistä. ”Winter Tires My Lost Teeth” on täysin valmista kauraa isoille markkinoille, ja uskon bändillä olevan hyvät mahdollisuudet ulkomailla.

9/10

Kappalelista:
01. Neighborhood Watch
02. Sayings That Collide
03. Anyone Is Everyone but You
04. God Is Pissing In Your Ears
05. Up In the Ass of Timo
06. Found Missing

http://soundcloud.com/marlonbrando-1

Kirjoittanut: Janne Partanen