Marras – Pahin Sairaus

marras pahin sairausKalakukkokaupungista eli tuttavallisemmin Kuopiosta ponnahtaa aika ajoin hyvinkin mielenkiintoisia bändejä. Yrittäjiä on toki paljon, ja niistä vain murto-osa pääsee isomman yleisön tietoisuuteen. Miten mahtaa käydä bändille, jonka nimestä tulee mieleen Mokoma ja ep:n nimestä Stam1na?

Nimestään huolimatta Marras ei tyydy vain kopiomaan isompiaan vaan koettaa tehdä itsensä näköistä musiikkia. Suunta on toki sangen tuttu: suomenkielistä metallia, jossa kertosäkeet on tarttuvia ja kitarat jyrisevät mukavasti. Lauluissa käytetään pääosin huutolaulantaa ja välillä soppaa sotketaan puhtaammalla ilmaisulla, joskin mukana on myös vähän raaempaa korinaa. Suunta on siis selvä, mutta Marras ei ihan niin helpolla antaudu. Bändin soitossa on mukava annos synkempää ilmaisua, joka sopii tällaiseen poljentoon vallan hyvin. Melodiset kertosäkeet saavat kivasti lisää potkua, kun väliosassa rymistellään ensin kunnolla. Kuopiolaisen poppoon soitosta voi myös kuulla ns. modernin metallin katkuja.

Tuotantopuoli on vallan mainiota, ja soittimet soivat, niin kuin kuuluukin. Rummut paahtavat kivalla groovella ja laulupuoli hoidetaan asianmukaisella otteella. Monesti vastaavien bändien perisyntinä on ollut heikot puhtaat lauluosuudet, mutta onneksi Marras hoitaa tässäkin paikassa homman kotiin. ”Pahin Sairaus” -ep sisältää neljä kappaletta, joista yksi on rauhallisempi kipale ja muut rymistelevät tiukemmalla otteella. Bändi on parhaimmillaan juuri näissä raskaammissa biiseissä, ja omaksi suosikikseni nousee ”Vala”, jonka äkäiset säkeet sopivat yllättävän hyvin kevyempään kertosäkeeseen. Ep:n kaksi muuta nopeampaa biisiä toimivat hyvin, ja niissä on aistittavissa bändin potentiaali. Harmittavasti ep:n ainut rauhallinen biisi tuo särön muuten loistavaan levyyn. ”Vitivalkoiseen Uneen” -biisi on yksinkertaisesti tylsä, vaikka lopussa kuullaankin vähän tiukempaa soitantaa. Useamman kuuntelun jälkeen toivoisin levylle vielä yhtä selkeästi räväkämpää biisiä sotkemaan muiden kappaleiden rakenteita, ehkä silloin se yksi hitaampi biisikin toimisi paremmin.

”Pahin Sairaus” on vallan mukavan kuuloinen paketti, jonka jaksaa kuunnella useammankin kerran. Ep antaa hyvän kuvan bändistä ja sen osaamistasosta. Toivottavasti bändi jatkaa tulevaisuudessa raskaamman ja perinteisemmän ulosannin sotkemista. Vielä kun biisimateriaalista saadaan heikkoudet karsittua pois, voidaan bändiltä odottaa paljon.

8/10

Kappalelista:
01. 107
02. Pahin Sairaus
03. Vitivalkoiseen Uneen
04. Vala

Bändin kotisivut

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua