Marraskuu tuo mukanaan uutta Hypocrisya, Lordia ja Archgoatia

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 2.11.2021

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Marraskuun pimeyden soundtrackiksi olisi tarjolla monta hienoa uutuutta. Niistä löytyy varmasti jouluksi pakettiinkin käärittäväksi lahjoja.

Bullet for My Valentine – Bullet for My Valentine

Jos odotit metallia Walesista jo lokakuussa, niin nyt odotuksesi vihdoin palkitaan. Bullet for My Valentinen seitsemännen studiolevyn julkaisupäivä siirtyi marraskuun puolelle, mutta nyt tätä herkkua olisi tarjolla heti marraskuun ensimmäisenä perjantaina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Demonztrator – Sinister Forces of Hatred

Helsinkiläinen thrash-poppoo Demonsztrator keräsi ensimmäiset kannuksensa coveroimalla suomalaisia hengenheimolaisiaan – myös joitakin vähemmän tuttuja. Nyt kakkoslevyllä päästään kuitenkin kuulemaan parin vuoden takaisen EP:n tapaan omaa materiaalia. Kuka muka väitti, ettei nykypäivänä osata enää rässätä?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Gaahls Wyrd – Humming Mountain

Harvoin tulee nostettua tälle listalle julkaistavia EP-levyjä, mutta norjalaisen Gaahls Wyrdin “Humming Mountain” on niin hypnoottista kuunneltavaa, ettei tätä voi jättää mainitsematta. EP:tä kuunnellessa mieli vaeltaa väistämättä Bergenin seitsemällä vuorella. Tämä on yksinkertaisesti kaunista!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Omnium Gatherum – Origin

Kotkalainen Omnium Gatherum on sahannut melodista death metaliaan jo 25 vuoden ajan. Yhtyeen musiikista on saatu tänä aikana nauttia niin Suomessa kuin maailmallakin. Marraskuun alussa päästään nauttimaan niin uudesta levystä kuin samaan aikaan starttaavasta Suomen-rundista.

Sarke – Allsighr

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Norjalainen Sarke on ehtinyt jo seitsemänteen albumiinsa. Edellinen levytys ei osunut ehkä ihan napakymppiin vaan aika paljon lähemmäs reunoja, mutta marraskuun alussa kuullaan, miten kulkee black/thrash Sarkelta ja kumppaneilta vuonna 2021. Itseäni Nocturno Culton vokalisoinnit lämmittävät aina oikeista paikoista, joten odotan tätä innolla.

Unleashed – No Sign of Life

Ruotsalaiselta pitkän linjan viking death metal -porukalta saadaan marraskuussa uutta matskua, ja se jos mikä on merkkitapaus. Näiden miesten käsittelyssä ei voi syntyä kuin timanttista dödöä! Ainakin ensimaistiaisessa liikutaan taas myyttisillä poluilla, joten tuskinpa bändi on muuttanut suuntaansa suuresti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Exodus – Persona Non Grata

Exodus se vain jaksaa, vaikka kilometrejä on mittarissa vaikka muille jakaa! Vauhti ei kuitenkaan ole hiipunut. Edellisestä levystä on ehtinyt vierähtää jo seitsemisen vuotta, joten mukava kuulla, missä Exoduksen leirissä nyt mennään.

Swallow the Sun – Moonflowers

Tämän päivän suomalaisen melankolian sanansaattaja Swallow the Sun on jaksanut yllättää kuulijakuntaansa aina uudelleen ja uudelleen. Mutta jokin tässä bändissä on pysyvää: kaihoisa surumielisyys, jota syvältä tulevat vokaalit alleviivaavat kitaroiden vaikertaessa mukana. Mikäpä sen sopivampaa marraskuun pimeyteen.

Archgoat – Worship the Eternal Darkness

Oma marraskuuni ei voisi paljon paremmin päättyä! 26. marraskuuta on yhtä juhlaa, eikä vähiten sen takia, että ehdottomasti yksi Suomen parhaista bändeistä julkaisee uuden levynsä. Edellinen levy on minusta bändin paras, joten innolla odotan, yltääkö Archgoat tällä kertaa yhtä hyvään suoritukseen.

Hypocrisy – Worship

Hypocrisy on palannut! Edellisestä studiolevystä “End of Disclosure” on ehtinyt kulua jo reilu kahdeksan vuotta – ymmärrettävää, kun miettii herra Tägtgrenin tuotteliaisuutta eri suunnilla. Mutta nyt tarjolla olisi tuttua ruotsalaista melo-deathiä. Ja lupailipa Peter Tägtgren Chaoszinen haastattelussa, että bändi olisi tulossa ensi kesänä parille festarikeikalle Suomeenkin. Sitä odotellessa otetaan kuunteluun “Worship”-lätty.

Lordi – Lordiversity

Lordi ei tyydykään julkaisemaan vain yhtä uutuuslevyä vaan tempaisee pihalle saman tien seitsemän (7!!!) levyä, joilla tullaan kuulemaan vähintäänkin mielenkiintoista musiikkia hyvinkin laajalla skaalalla.