Marraskuun Kaaosklubi Bar Loosessa tarjoilee folk metalia sen erilaisissa muodoissa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.11.2018

Kaaosklubi syöksyy tumman eeppisiin tunnelmiin Lauantaina 17.11, kun Bar Loosen lavalla pidetään folk metal -teemaa. Illan aikana saadaan kuulla ja nähdä folkkimenoja leffamaisista tunnelmista tummempiin black metal vaikutteisiin – melodian ja melankolisuuden ollessa vakaasti läsnä.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Rovaniemeltä asti saapuva Suotana tuo vahvasti kylmän ja kolkon black-vivahteen eeppiseen menoonsa, kun taas haltiavoimainen Vetten Äpärät vannoo perinteisemmän folk metallin puoleen. Illan päättää juuri Tuskassakin nähty Crimfall jonka elokuvaimaiset maisemanmaalaukset täydentyvät monipuolisilla lauluilla – melodioista ja haikeudesta täyteen huutoon.
Ja mikään ei mene kylmän hikisen tunnelman kanssa yhteen yhtä hyvin kuin klubilla tuttu jääkylmä Jägermeister! (Saatavana myös taskulämpimänä.)

AIKATAULU:
20.00 OVET
20.30 Suotana
21.30 Vetten Äpärät
22.30 Crimfall

Crimfall
Monitasoisen Crimfallin elokuvametallia on vaikea laittaa yhteen lokeroon. Siinä on vaikutteita Pohjolan muinaisista synkistä pakkasista ja sen juuret ovat black metallin perinteissä, mutta kaikki tämä on kiedottu massiiviseen orkestrointiin ja eeppiseen elokuva-soundtrack tunnelmaan. Biisien melodioista välittyy mahtipontisia tunnelmia, seikkailuja menneiltä, jo unohdetuilta ajoilta. Kaiken kruunaa laulaja Mikko Häkkisen demoninen huuto, joka vuorovaikutuksessa yhtyeen toisen solistin Helena Haaparannan taivaallisen kauniin laulun kanssa vie läpi raakojen ja luonnollisten tunteiden, sekä korostaa vuodenaikojen syklejä ja nousevien valojen ja laskeutuvien varjojen kontrastia.

Yhtye on tehnyt levytyssopimuksen amerikkalaisen Metal Blade yhtiön kanssa, jonka kautta julkaisi elokuussa 2017 uusimman ”Amain” -levynsä.

Crimfall – The Last of Stands

Vetten Äpärät
Suomen karun kauniista luonnosta voimansa ammentava Vetten Äpärät tarjoaa fantasiantäytteistä ja raakalaismaista tykitystä, jossa tempo laskee vain hetken hengähdystauoissa.
Tämän haltiakorvaisen folk-retkueen vihalta on vaikea säästyä. Ihmiskunnan itsekkyydestä suivaantunut seurue nousee jälleen lavalle taistoon metsien puolesta ja julistamaan esikoisalbuminsa sanomaa: ”Varjele luontoa, niin saat elää”.

Vetten Äpärät – Wind of Exhaustion

Suotana
Rovaniemeltä asti saapuva Suotana tuo maan eteläkolkkaan mukanaan kylmän tuulahduksen pohjoista melodisuutta ja melankoliaa. Pohjoisen karuuden kuulee yhtyeen vahvassa black metal -soundissa. Jo viime vuosikymmenen puolessa välissä perustettu melodista death metalia soittava yhtye on aktivoitunut viime vuosien aikana julkaisemalla muun muassa kaksi täyspitkää albumia. Näistä viimeisin ”Land of the Ending Time” julkaistiin kesän kynnyksellä ja siltä lohkaistu musiikkivideo kappaleesta ”Into the Ice” upottaa kuulijan hyiseviin pohjoisen vesiin.
Varokaa heikkoa jäätä!

Suotana – Into The Ice

Liput 9,5€/10 € + eteispalvelumaksu 2 €.

https://www.tiketti.fi/crimfall-vetten-aparat-suatana-bar-loose-helsinki-lippuja/57871?

Kaaosklubilla mukana:
Kaaoszine
Jägermeister
Orelo
Soundtools Oy

Kaaosklubi
Bar Loose
Annankatu 21, Helsinki