Marraskuun pimeyttä syventävät mm. Nilen, Lindemannin ja Hanging Gardenin uutuuslevyt

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 27.10.2019

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Marraskuu on oikeastaan vuoden viimeinen kuukausi, jolloin julkaistaan vielä uutta musiikkia ennen joulumarkkinoiden kokoelmia ja joululevyjä. Joten nyt on hyvä aika kiiruhtaa levykaupoille hankkimaan vaikkapa seuraavia julkaisuja: 

Nile – Vile Nilotic Rites

Egypti-aiheinen brutaali death metal on lämmittänyt sydäntäni jo vuosia. Nyt George Kolliasin rumpalointia ja kaveriensakin soitantaa olisi luvassa uuden julkaisun myötä. Käärinliinat rullalle ja moppi heilumaan!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Une Misère – Sermon

Islanti on noussut viime vuosina todella aktiiviseksi metallimaaksi. Nyt tältä saarelta ponnistaa yksi mielenkiintoisimmista uutuusbändeistä, kun aggressiivista, metallista hard corea syöksetään maailmaan debyyttialbumin kera. Suosittelen tutustumaan!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Despised Icon – Purgatory

Jo yli 10 vuoden ikään yltänyt kanadalainen Despised Icon julkaisee marraskuun puolessavälissä levyllisen verran verevää deathcorea. Luvassa on varmasti jälleen kunnon jyräystä, joten genren ystävien on syytä kiiruhtaa levykauppaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Sarke – Gastwerso

Norjalainen Sarke on levittänyt black/thrashin ilosanomaa aikaisemmin jo viiden levyn verran, ja marraskuussa saadaan kuultavaksi uutta Sarkea. Edellisellä levyllä tuntui, että Nocturno Culto kavereineen oli jäänyt hiukan junnaamaan paikallaan, mutta olisiko nyt tarjolla jotain entistä kovempaa matskua?

Black Beast – Nocturnal Bloodlust

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tämä suomalainen raakaa black metalia maailmaan suoltava kulttibändi on ollut olemassa jo vuodesta 2002 lähtien, mutta vasta nyt saamme kuultavaksi sen debyyttilevyn. Thrashillä höystettyä black metalia ei koskaan ole maailmassa liikaa, joten tämä kannattaa ottaa kuunteluun! Marraskuisessa Steelchaoksessa pääsee tarkastamaan myös yhtyeen live-kunnon.

Ragnarok – Non Debellicata

Viitisen vuotta sitten Ragnarokin kokoonpanossa tapahtui selkeästi kuuluvia muutoksia, kun vokalisti Hans Fryste keskittyi Svarttjerniin. Rumpali Jontho Panthera siirtyi tässä vaiheessa mikin varteen, ja nyt tarjolla on toinen levy, jolla Jontho revittelee äänijänteitään. Ragnarok ei ehkä koskaan ole yltänyt aivan kovimpien maanmiestensä kaartiin – josko tämä levy nostaisi sen jo arvoonsa?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Agnostic Front – Get Loud!

Marraskuussa tarjolla olisi NYHC:tä tuutin täydeltä, kun alan pioneeri julkaisee “Get Loud” -levynsä. Yhtye on studiolevyissä jo kymmenen paremmalla puolella, mutta hurjalla vauhdilla nämä sedät jaksavat vielä heilua.

Lindemann – F & M

Rammsteinin nokkamies Til Lindeman ja Ruotsin ikiliikkuja Peter Tägtgren eivät todellakaan laakereillaan lepäile. Rammstein julkaisi nimeään kantavan levyn aikaisemmin tänä vuonna, ja nyt saadaan uutta levyä myös vokalistin soolotuotantoon. Tällä kertaa levyn esityskielenä toimii saksa.

Hanging Garden – Into that Good Night

Marraskuun synkkyyteen ehkä parasta mahdollista taustamusiikkia on Hanging Garden, jonka musiikki ei varsinaista iloittelua ole. Uusimmalla levyllä mukana on myös toiseksi vokalistiksi kiinnitetty Riikka Hatakka.

Raised Fist – Anthem

Lisää hard corea marraskuun räntäkeleihin tarjoilee ruotsalainen Raised Fist, joten nyrkit ylös ja pitti pyörimään!

King Satan – I Want You To Worship Satan

Tamperelainen King Satan on Suomessa eräänlainen outolintu saatanallisen industrialinsa kera. Yhtye yhdistelee eri tyylilajeja suvereenisti, ja sen keikat ovatkin yleensä hyvin mielenkiintoisia kokemuksia. Nyt King Satanilta ilmestyy toinen studiolevy Inverse Recordsin avustuksella.

Cattle Decapitation – Death Atlas

Pikkujouluviikonloppuun saadaan hyvät taustamusiikit, kun yhdysvaltalainen death metal -jyrä Cattle Decapitation julkaisee oman atlaksensa marraskuun viimeisen viikonlopun kynnyksellä. Luvassa on jälleen hienoa häivähdyksellä progea höystettyä deathiä.

Luetuimmat

Uusimmat