Marraskuun synkkyyden soundtrackinä voi kuunnella vaikkapa Hjelvikiä, Kaunista Kuolematonta tai Sodomia

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 31.10.2020

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Vuoden loppua kohden julkaisutahti kiihtyy (ennen joululevyjen esiinmarssia). Olisiko näistä joku lunastamassa paikkaansa vuoden 2020 parhaana levynä?

Sólstafir – Endless Twilight Of Codependent Love

Islantilaisen post metal -bändin saaga jatkuu marraskuussa sen julkaistessa seitsemännen kokopitkän levynsä. Sólstafirin voi sanoa aloittaneen islantilaisen metallin voittojuoksun, ja tämä 25-vuotias bändi näyttää olevan yhä voimissaan.

Macabre – Carnival of Killers

Uutta murhametallia Macabrelta saadaan korvakäytäviin 13. marraskuuta. Deathiä, thrashiä ja grindcorea yhdistelevä yhdysvaltalaistrio on kulkenut jo pitkän matkan yhdessä, ja nyt matka jatkuu tämän levyn myötä.

Dark Buddha Rising – Mathreyata

Psykedeliaa loppusyksyyn tuo mukanaan Suomen oma Dark Buddha Rising. Hämärän rajamailla liikutaan siis niin musiikillisesti kuin säätilankin suhteen. 

Dark Tranquillity – Moment 

Ruotsalainen melodisen death metalin konkari Dark Tranquillity julkaisee Century Median avustuksella seuraajan neljän vuoden takaiselle “Atoma”-levylle. “Moment”-niminen levy on ensimmäinen julkaisu, jolla ovat mukana uudet kitaristit Chris Amott ja Johan Reinholdz.

Katla. – Allt Þetta Helvítis Myrkur

Sólstafirista viitisen vuotta sitten erkaantunut rumpali Gummi perusti vuonna 2015 puolestaan Den Saakaldtesta lähteneen Einar Thorberg Guðmundssonin kanssa Katla.-nimisen bändin, ja nyt tämä yhtye julkaisee toisen levyllisen tunnelmoivaa metalliaan.

Korpsesoturi – Korpskrist

Korpsesoturi julkaisee toisen levynsä kaksi vuotta debyyttinsä jälkeen. Tämä death metal -yhtye on saanut jo jonkin verran jalansijaa kotimaisella kentällä. Luvassa marraskuussa on kymmenen biisin verran vanhan koulukunnan death metalia.

Kaunis Kuolematon – Syttyköön Toinen Aurinko

Kymenlaaksolainen melankolista metallia musisoiva Kaunis Kuolematon on ahkerana keikkailijana saanut taakseen vihkiytyneen kannattajajoukon. Marraskuun loppupäivinä julkistuksen saa bändin kolmas levy, jolla on mahdollisuus nostaa tämä porukka aivan uudelle tasolle. Takanaan yhtyeellä on nyt kansainvälinen yhtiö Noble Demon Records, joten ehkä sitä viedään jollakin aikataululla myös ulkomaille. 

Hjelvik – Welcome to Hel

Aikaisemmin esimerkiksi Kvelertakista ja Djevelistä tuttu kultakurkku Erlend Hjelvik tekee paluun, nyt sooloillen. Hjelvik teki heti alkuunsa sopimuksen Nuclear Blastin kanssa, ja musiikkiaan hän kuvaa itse blackened viking heavy metaliksi. Marraskuussa kuulemme, mitä tämä oikeastaan tarkoittaa. Ainakin “North Tsar” -kappaleessa seikkaallaan keskellä viikinkitunnelmia.

Hatebreed – Weight Of The False Self (Nuclear Blast)

Yltiöenerginen hardcore-yhtye Hatebreed sylkäisee uutukaisensa marraskuun loppupuolella sopivasti joulumarkkinoille. Lippis vinoon ja pitti pyörimään bändin kahdeksannen albumin tahdissa!

Sodom – Genesis XIX 

Marraskuun loppupuolella ulos pyyhkäistään myös todellisen thrash-veteraanin levy. Lyhyt matematiikkani ei millään riitä edes laskemaan, monesko bändin levytys on kyseessä. Vauhti ei kuitenkaan ole hiljentynyt nuoruusvuosista ollenkaan, joten olkaapa hyvä: Sodom.

Cadaver – Edder & Bile

Norjalainen Cadaver nousi kuolleista kymmenen vuotta sitten, mutta levytyskantaan se on tämän jälkeen päässyt vasta nyt. Anders “Neddo” Odden on saanut nyt rinnalleen rumpali Dirk Verbeurenin, jonka ansioluettelo on vähintäänkin A4:n mittainen (mm. Megadeth). Yhtyeen death metalia on mahdollista kuulla ensi keväänä Suomessakin, kun Cadaver saapuu Steelfestiin.