Marraskuuta ilahduttavat Kampfarin, Candlemassin ja Drudkhin uutuuslevyt

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 31.10.2022

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Joulun lähestyessä julkaisulistat täyttyvät usein kokoelmista, mutta vielä tarjolla on myös uutuusmetallia.

Antipope – Rex Mundi

Alun perin tämän levyn piti ilmestyä jo lokakuun puolella, mutta nyt oululaisten julkkaripäivä on siirtynyt viikon verran marraskuun alkuun. Mutta eikös sanotakin, että hyvää kannattaa odottaa? “Rex Mundi” on ristiretki-teemainen konseptialbumi. Tältä metallin eri genrejä yhdistelevältä bändiltä on lupa odottaa mielenkiintoista materiaalia.

Pahan Ikoni – Ikonoklasti

Helsinkiläinen Pahan Ikoni on tuttu nimi keikoilta, mutta nyt se on vihdoin julkaisemassa myös debyyttilevyään. Tässä olisi räväkkää suomenkielistä death/thrashia jollekin levylafkallekin napattavaksi, koska ensilevy julkaistaan omakustanteena.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Licht des Urteils – Uhraamo

Myös toinen erittäin mielenkiintoinen kotimainen debyytti ilmestyy 4. marraskuuta, kun tamperelainen black metal -yhtye Licht des Urteils julkaisee “Uhraamo”-nimisen ensiteoksensa. Esimerkiksi Sargeistista ja Behexenistä pitävien kannattaa ehdottomasti ottaa tämä tuore bändi kuunteluun.

Xentrix – Seven Words

Mikäpäs piristäisi marraskuuta paremmin kuin kunnon thrash metal! Ja uutta sellaista on nyt luvassa Brittien suunnalta, kun pitkän linjan kulkija Xentrix julkaisee kuudennen studiolevynsä. 

Kampfar – Til Klovers Takt

Norjalainen Kampfar ei sekään mikään uusi tuttavuus black metal -kentällä ole. Edellisestä levystä on ehtinyt vilahtaa kolmisen vuotta, joten uutta levyä odotetaan varmasti innolla. Yhteistyö Indie Recordingsin kanssa on tuottanut hienoja julkaisuja, joten toivotaan, että laatu pysyy edelleen hyvänä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Drudkh – All Belong to the Night

Tällaisena aikana on mahtavaa saada kuultavaksi uutta black metalia suoraan Ukrainasta. Kansantaruista ja Ukrainan historiasta teemojaan ammentava Drudkh on päässyt jo 20 vuoden ikään, ja marraskuussa käsiin saatava levy on bändilta jo 12. Taustajoukkoina levylle toimii ranskalainen Season of Mist Underground Activists.

Candlemass – Sweet Evil Sun

Marraskuulle olisi tarjolla vielä myös vähän doomia, kun alan ruotsalainen huippunimi Candlemass sylkäisee uutuutensa pimentämään synkkyyttä edelleen. Tämän porukan tuotoksia odotetaan yleensä suurella mielenkiinnolla. Pian saamme kuulla, mitä yllätyksiä tämä 40 vuoden rajaa kolkutteleva legenda tällä kertaa meille tarjoilee.

Disturbed – Divisive

Tämän levyn materiaali saattaa nousta melko soitetuksi radion soittolistoilla, koska sinne Disturbed on aikaisemminkin hyvin yltänyt. Suurelle yleisölle ystävällinen bändi julkaisee marraskuussa uutta musiikkia, jota varmasti kääräistään myös joulupaketteihin.

Black Beast – Arctic Darkness

Marraskuun lopussa on sopiva kuulla esimerkiksi sellaisia biisejä kuin “Hymn of the Freezing Wind” ja “Kuoleman kylmästä kosketuksesta”. Niitä tarjoilee kotimainen black metal -akti Black Beast. Genreä seuraaville tämä on pakkohankinta, koska tässä on takuuvarmaa raakuutta ilman turhia kikkailuja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

In the Woods… – Diversum

Vielä marraskuun loppuun ehtii uutuusjulkaisunsa kanssa myös norjalainen avantgarde-porukka In the Woods… Melkoisen kauas on yhtye 1990-luvun alkuajoistaan musiikillisesti kulkenut. Progeilulta tuskin vältytään tälläkään levyllä. Ensimmäisten julkaistujen biisien perusteella luvassa on varsin maittavaa materiaalia.

Luetuimmat

Uusimmat