Marty Friedman: ”Pureskelen mieluummin lasia kuin kuuntelen Jimi Hendrixiä”

Kitaristi Marty Friedman totesi Ultimate Guitarin haastattelussa mieluummin pureskelevansa lasinsiruja kuin kuuntelevansa Jimi Hendrixin musiikkia.

”Pureskelisin mieluummin lasinsiruja ennen kuin kuuntelisin Hendrixiä. En ole ikinä ymmärtänyt hänen musiikkiaan. Ensimmäinen asia, mitä siitä tulee mieleen on pilvessä olevat, mudassa pyörivät hipit ja se ei kuulosta kovinkaan houkuttelevalta, ainakaan minulle. Ja kaikki se meteli ja kierto. Mieleen tulee vain sanoa: soita vireessä. Itse olen henkeen ja vereen ”sointu ja sävel” tyyppi, ja se on varmaankin syy sille miksen pidä Hendrixin enkä Bob Dylanin musiikista. Heidän musiikkinsa menee välillä aivan jossain muualla ja sitä en voi sietää.

”Mutta toisaalta, kaikki omat suosikkikitaristini ylistävät Hendrixiä: Olen suuri Uli Jon Roth fani ja hän on omasta mielestäni kauneimman kuuloinen kitaristi. Hän luultavasti rakastaa Hendirixiä yhtä paljon kuin Hendrixin oma äiti rakastaa poikaansa. Kaikki tyypit, joita arvostan rakastavat Hendrixin musiikkia, joten siinä täytyy olla sitä jotain. Itse en ole vain koskaan kokenut sitä, sillä se ei muistuta omia kokemuksiani tai tyyliä.

”Musiikissa ei kuitenkaan ole hyvää eikä huonoa. Musiikki merkitsee ja vaikuttaa jokaiselle eri lailla. Sävelkorkeudella, soinnulla ynnä muulla ei ole mitään väliä, kunhan kuulija nauttii siitä ja musiikista.”