Massacra – Final Holocaust (Re-issue)

Ranskalaisen Massacran alkupään tuotanto on lähtenyt uusintakierrokselle Century Median toimesta. Yhtyeen debyytti ”Final Holocaust” julkaistiin alunperin vuonna 1990, pitäisikö sanoa legendaarisen Shark Recordsin toimesta. Muistaakseni tämä on joskus aiemminkin uusittu muutaman demo-kappaleen kera, mutta nyt kylkeen on lyöty bonukseksi kuusi live vetoa.

”Apocalyptic Warriors” alkaa oopperamaisissa tunnelmissa, joskin tahti muuttuu hyvin radikaalisti puolen minuutin jälkeen. Yhtyeen death thrash tuo mieleen hieman teknisemmän version Venomista. ”Researchers Of Tortures” jatkaa samoilla linjoilla, eikä yhtyeeltä virtaa ainakaan tunnu puuttuvan. 90-luvun alkupuoliskolla tämäntyylinen paahtaminen oli vielä hieman harvinaisempaa, mutta tänä päivänä Massacran debyytti ei oikein jaksa yllättää. Kappaleet eivät yksinkertaisesti vain ole niin monipuolisia, että tästä jaksaisi sen suuremmin innostua. Hieman häiritsee myös liian tuhnuiset ja demomaiset soundit. Toki taas täytyy muistaa, että aika ja puitteet olivat erilaisia tätä nauhoitettaessa.

Ei Massacran debyytti kuitenkaan täysin kelvoton teos ole, kyllä sieltäkin löytyy hetkensä. Mainittakoon vaikkapa kappaleet ”Sentenced For Life” ja erittäin pirteä ”Eternal Hate”. Nämä kappaleet osoittavat yhtyeen olleen kyllä oikealla suunnalla, mutta hieman ovat vielä ehkä raakile yhtyeenä. ”Final Holocaust” albumi toimii muutaman kuuntelukerran ihan mainiosti, mutta ei tällä kappalemateriaalilla jaksa kyllä kovin kauan kiekkoa soittimessaan pyörittää.

Tähän uusintapainokseen on lisätty myös kuusi live-versiota vuodelta 1990 ja vieläpä yhtyeen kotikentältä, Ranskasta. Äänipuoli ei näissä ole aivan timanttinen, mutta kyllä näistä tolkkua saa. Hyvä meininki on yhtyeellä tuntunut tuohon aikaan olevan livenä. Energisen kuuloista meininkiä ja on varmasti ollut näkemisen arvoinen yhtye.

6/10

Kappalelista:

1.Apocalyptic Warriors
2.Researchers Of Tortures
3.Sentenced For Life
4.War Of Attrition
5.Nearer To Death
6.Final Holocaust
7.Eternal Hate
8.The Day Of Massacra
9.Trained To Kill
10.Beyond The Prophecy
11.Researchers Of Tortures (Live)
12.War Of Attrition (Live)
13.Sentenced For Life (Lve)
14.Final Holocaust (Live)
15.Eternal Hate (Live)
16.The Day Of Massacra (Live)

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua