Masterstroke – Broken

Masterstroke on minulle uusi tuttavuus, joten en tiennyt mitä odottaa kymmenvuotistaivaltaan juhlistavan yhtyeen neljänneltä pitkäsoitolta nimeltään ”Broken”. Levyn nimi nyt ei mikään kekseliäisyyden perikuva ole, mutta ei anneta sen haitata, sillä sisältö on täyttä tavaraa.

Ensimmäinen kappale ”The Eye” alkaa hiipivällä introlla, mutta se hetki kun biisi lähtee käyntiin, iskee tajuntaan kuin oikea koukku leukaperissä. Tästä hetkestä lähtien turpaanveto jatkuu parin seuraavan biisin ajan tasaisena, jonka jälkeen yltyy entisestään kun viimeistään nimikkokappale ”Broken” iskee hampaat kurkkuun ja tajun kankaalle, ellei aloitustrio jo potkinut purukalustoa palasiksi. Kappaleen vaihtuessa ”As We Crawliin” meno laantuu aavistuksen verran, muttei huonone. Sen puhtaasti laulettu kertosäe on kaunis ja tarttuva. Seuraavat kaksi kappaletta jatkavat tasaisen tappavaa paukutusta, joka laittaa pään heilumaan ja jalat polkemaan tahtia. Viimeisen kappaleen, ”Before The Endin”, myötä tempo laskee hieman, mutta vuorottelevat eeppisen rauhalliset ja vihaisen raskaat osat tuovat hyvää vaihtelua ja saavat biisin erottumaan joukosta edukseen.

Levy on sanoituksiltaan ja tunnelmaltaan täynnä epätoivon siivittämää turhautumista, että vihasta pursuavaa aggressiota. Jos tuntisin oloni lohduttomaksi, vihaiseksi ja surulliseksi, niin voisin hakea lohtua kuuntelemalla esimerkiksi tätä levyä.

Kyseessä on siis varsin maistuva levyllinen kotimaista meloheviä. Pientä miinusta annan lätyn lyhyehköstä kestosta, kappaleiden yhteiskestoksi tulee vain noin 36 minuuttia. Viimeisen kappaleen jälkeen jää vähän sellainen ”Ai tää loppu jo?”-olo, mielellään tätä kuuntelisi enemmänkin; juuri ennen studioon menoa tehtiin päätös jättää osa kappaleista pois. En sitten tiedä, onko päätös oikea vai väärä, kun en poisjätettyjä kappaleita ole kuullut, mutta tämäkin kelpaa erittäin hyvin. Turhaahan levystä olisi väkisin alkaa vääntää pitempää.

8/10

Kappalelista:
1. The Eye
2. I Condemn You
3. Seed of Chaos
4. Broken
5. As We Crawl
6. Reborn In Flames
7. My Last Day
8. Before The End

http://www.masterstroke.info/

Kirjoittanut: Jyri Kinnari

Kommentoi julkaisua