Mastodon / Clay McBride

Mastodonin Bill Kelliherin mukaan bändin on jo korkea aika nauhoittaa uusi albumi

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 25.9.2023

Progressiivisen metallin suosikki Mastodon on aloittamassa uuden studioalbuminsa työstämisen. Tuleva albumi on bändin järjestyksessään yhdeksäs, ja se on seuraaja vuoden 2021 levylle ”Hushed And Grim”.

Hiljattain Guitar Summitin kanssa puhunut yhtyeen kitaristi Bill Kelliher kertoi asiasta seuraavaa:

”Sävellän jatkuvasti. Pääsimme juuri parin viikon kiertueelta Gojiran kanssa noin kuukausi sitten, ja olemme lähdössä risteilylle takaisin kotiin. Emme ole koskaan tehneet risteilyä, sellaista rock’n’roll-risteilyä – olemme siellä Lamb Of Godin, GWARin ja Shadows Fallin kanssa. Siitä tulee todella hauskaa. Ja sitten vuoden lopussa, marraskuussa, teemme Etelä-Amerikan kiertueen Gojiran kanssa”, Keliher kertoo ja jatkaa:

”Ja toivottavasti kun se on ohi, niin joulukuussa ja ensi vuoden alussa voimme alkaa istua alas ja oikeasti suunnitella ja tehdä uutta levyä. Koska on jo korkea aika tehdä uusi levy – vaikka ’Hushed And Grim’ olikin tupla-albumi, ja vaikka minusta tuntuu, että siitä saa puristettua paljon enemmänkin, mutta emme vain ole koronan takia kiertäneet sen levyn myötä tarpeeksi. Emme ole tehneet kunnon Euroopan-kiertuetta. On paljon paikkoja, jotka olemme jättäneet väliin, ja nykyään on vaikea päästä kiertämään, koska kaikki on muuttunut.”

Kelliher kertoo seuraavaksi hieman hintojen noususta ja kiertuekulujen kasvamisesta. Hänen mukaansa kiertäminen on entistä hankalampaa, ja bändin entisen managerin Nick Johnin kuolema on myös vaikuttanut asiaan.

Hän kuitenkin palaa vielä bändin seuraavaan albumiin:

”Vastaus kysymykseesi on kyllä, ensi vuonna teemme uuden levyn, ja olen jo aloittanut sen säveltämisen ja olen hyvin innoissani siitä. Se on mukavaa. Mielestäni on jo aika tehdä uutta levyä ja ottaa vapaata, kun vaimoni sanoo että: ’Sinun pitää mennä töihin. Nyt on hyvä hetki. Te ette ole tehneet töitä kolmeen vuoteen. Olette työskennelleet vain kerran kuukaudessa vuoden aikana.'”

Luetuimmat

Uusimmat