Mastodonin Brann Dailor pitää Joey Jordisonia yhtenä rumpujensoiton tukipilarina: ”Haluan soittaa paremmin ikään kuin hänen vuokseen”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 20.10.2021
Joey Jordison

Metallimaailmaa järkytti kesällä uutinen Slipknotista tunnetun rumpali Joey Jordisonin menehtymisestä. Rumpalilahjakkuus kuoli 46-vuotiaana. Jordisonia on sittemmin muistettu ja kunnioitettu näkyvästi metalliyhteisössä eri kunnianosoituksien ja covereiden muodossa.

Progressiivista metallia esittävän Mastodonin rumpali Brann Dailor kommentoi tuoreessa Knotfestin haastattelussa pitävänsä Jordisonia yhtenä metallimusiikin rumpujensoiton tukipilarina.

”Hän on yksi metallimusiikin rumpujensoiton tukipilareista. Hän tulee aina olemaan sellainen. Hän on Vinnie [Paulin] ja [Dave] Lombardon ja kaikkien näiden kavereiden rinnalla. Hänen panoksensa on valtava. Tarkoitan, että Slipknotin aikaansaannosten ympärille on syntynyt kokonainen musiikkigenre. Ja hän on sen kaiken ydin – hän oli sen kantava voima. Rummut ovat Slipknotin levyillä helvetin kovalla syystä.”

”Minulla on tunne, että kun soitan, haluan tehdä paremmin ja soittaa paremmin ikään kuin hänen vuokseen. En tiedä. Se on jotenkin outoa. Mutta kyllä, siltä se minusta tuntuu. Todella. Tuntuu vain kauhealta, että asiat menivät niin kuin menivät. Mutta kukaan ei voinut tehdä asialle mitään.”