Mastodon

Mastodonin ”Teardrinker” -kappaleen bassosoolo syntyi juuri niin kuin voisi kuvitella – vitsinä

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 9.5.2022

Progressiivista metallia esittävä Mastodon julkaisi hetki sitten uuden albuminsa nimeltään ”Hushed And Grim”. Albumilta löytyy singlenäkin julkaistu ”Teardrinker”, jota koristaa Troy Sandersin soittama bassosoolo.

Tuoreessa Guitar Worldin haastattelussa Sanders kertoo hieman soolon alkuperästä. Hänen mukaansa soolo syntyi juuri niin kuin bassosoolon voisi kuvitella syntyvän, eli vitsinä.

”Kun sävelsimme kappaletta, kitaristit tekivät kaksi bridge-osiota, jotka sopivat täydellisesti kitarasooloihin, yksi kummallekin kitaristille. Kuuntelimme niitä ja yritimme miettiä, kumpi osa olisi parempi kummallekin kaverille, ja sanoin vitsaillen: ’Soitan bassosoolon ensimmäiseen, ja toinen teistä voi tehdä kitarasoolon toiseen.’ Tämä oli hyvä idea. Kaikki naureskelivat, ja se oli siinä”, Sanders kertoo ja jatkaa:

”No, seuraavana aamuna menin studioon aikaisin ennen kuin kaikki ehtivät sinne, ja nauhoitin bassosoolon ensimmäiseen bridgeen. Kun kaverit tulivat paikalle, sanoin: ’Hei, nauhoitin sen bassosoolon, josta puhuin’, ja soitin sen heille. He kaikki pitivät siitä, joten nyt meillä oli jotain, joka muuttui hassusta vitsistä mielenkiintoiseksi hetkeksi, jota en ollut koskaan aiemmin tehnyt Mastodonissa.”