Matka sielun ytimeen – arviossa Blaze of Perditionin ”Harrowing of the Hearts”

Puolalaisten viides studioalbumi ”Harrowing of the Hearts” on luonnollinen jatkumo Blaze of Perditionin aiempiin edesottamuksiin nähden. Levy julkaistaan 14.2. Metal Blade Recordsin toimesta. Bändi istuu henkensä puolesta hyvin muiden maanmiestensä joukkoon; kuumat nimet, kuten Mgła tai Behemoth eivät putoa kauaksi bändin tutkimista aihepiireistä, vaikka musikillisesti liikutaankin aavistuksen eri vesillä. Todellakin, Blaze of Perditionin lyyrinen anti on syvällistä ja filosofista pohdintaa, jossa riittää pureskeltavaa pitkäksi aikaa.

”The Harrowing of the Hearts” on black metalliksi melko helposti lähestyttävää kamaa, mutta onnistuu tästä huolimatta olemaan katu-uskottava. Materiaali vie helposti mukanaan, kuten tarttuva videobiisi ”Transmutation of Sins” osoittaa. Yhtye on napannut levylle aimo annoksen vaikutteita goottirockin puolelta ja sen kuulee. Mukaan on eksynyt myös Fields of the Nephilim -cover. Soundipuolella on myös onnistuttu; vaikka albumi soi kirkkaasti ja nätisti, ei levy tunnu missään vaiheessa muoviselta tai ylituotetulta.

”The Harrowing of the Hearts” on oiva esimerkki siitä, mitä kaikkea genren sisällä voi tehdä karsimatta tippakaan katu-uskottavuudesta. Yhtye kulkee ylpeästi omia polkujaan. Lätty sisältää verrattain paljon tarttumapintaa ja voisin kuvitella, että levystä on löydettävissä uusia puolia vielä monen kuuntelukerran jälkeenkin. ”The Harrowing of the Hearts” on sanalla sanoen hyvä levy.

8/10

Kappalelista:

1. Suffering Made Bliss
2. With Madman’s Faith
3. Transmutation of Sins
4. Królestwo niebieskie
5. What Christ Has Kept Apart
6. The Great Seducer
7. Moonchild (Fields of the Nephilim cover)

Blaze of Perdition Facebookissa

Kommentoi julkaisua