Mauri Dark ja kaksivuotias tytär seikkailevat palosta toipuvassa metsässä musiikkivideolla ”Love Will Prevail”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 11.4.2021

Matalaääninen laulaja-lauluntekijä Mauri Dark esittelee tyttärensä uudella, Vesa Rannan kuvaamalla musiikkivideolla ”Love Will Prevail”. Single on otettu kaksikertaisen Grammy-voittaja Vlado Mellerin (Metallica, Johnny Cash) masteroimalta sekä Hiili Hiilesmaan (HIM, Amorphis) miksaamalta Mauri Darkin debyyttialbumilta ”Dreams Of A Middle-Aged Man”.

Myös kuvataiteilija Mauri Kososena tunnetun Mauri Darkin visuaaliset musiikkivideot ovat olleet näyttävästi esillä. Vesa Rannan ohjaama musiikkivideo ”Dreams Of A Middle-Aged Man” on vieraillut festivaaleilla kuten Sweden Film Awards, Europa Film Awards, Pune Short Film Festival ja Rome Music Video Awards. Kaikkiaan videoita on katsottu Youtubessa noin 38 tuhatta kertaa. Uusi, Darkin editoima video on ensimmäisen musiikkivideon tarinan sivujuoni.

– ”Love Will Prevail” -musiikkivideo on unelias matka palosta toipuvassa metsässä yhdessä kaksivuotiaan tyttäreni kanssa. Tyttäreni, Hymni, on videon todellinen tähti ja ohjaaja. Valkoinen ilmapallo selässään ja puettuna valkoiseen mekkoon hän ohjasti minua ja kuvaaja Rantaa tuhkaisen näkymän halki viattomalla intuitiollaan. Videon editointi oli sydäntähalkova kokemus. Oman tyttärensä elämänilon katsominen videolta oli häkellyttävä kokemus. Näin pieni lapsi ei osaa näytellä, tai teeskennellä. Jos saman viattoman rakkauden olemassaoloon kykenisi säilyttämään myös aikuisena, maailma olisi parempi paikka. Luotan siihen kuitenkin, että rakkaus lopulta päihittää vihan, Mauri Dark kuvailee.

Joulukuussa 2020 julkaistu debyyttialbumi ”Dreams Of A Middle-Aged Man” on saanut arvostelumenestystä ja kappaleita on striimattu Spotifyssa noin 60 tuhatta kertaa. Manageri Michael Stover, MTS Management Group / MTS Records on edistänyt Darkin kansainvälistä uraa Yhdysvalloissa, jossa Dark pääsi esiintymään muun muassa FOX7Austin aamutelevisioon etävideon välityksellä. Kotimaassa tuorein valonpilkahdus on YLEn kanssa tehty, 28.3. julkaistu minidokumentti ja laaja henkilökuvaartikkeli.

Mauri Darkin folkia ja americanaa yhdistelevä debyyttisooloalbumi ”Dreams Of A Middle-Aged Man” julkaistiin digitaalisesti, CDnä ja vinyylinä 18.12.2020. Dark on säveltänyt, sanoittanut, sovittanut sekä äänittänyt ja tuottanut albumin itse. Apulaistuottajina toimivat Hiili Hiilesmaa ja Jussi Vuola.

Luetuimmat

Uusimmat