Mausta-5 – Väkisin Eteenpäin 7″

Suomea on aina pidetty kovana metallimaana – jota se tietenkin onkin – mutta myös punkilla on aina ollut kohtalaisen vahva jalansija suomalaisessa musiikissa. Punkkia soittaa myös yhtye nimeltä , jolta on tullut pihalle uusi EP nimeltään ”Väkisin Eteenpäin”. Julkaisupuolen on hoitanut .

Itselleni tämä yhtye on entuudestaan täysin tuntematon, joten on parempi laittaa levy soimaan eikä turhaan alkaa spekuloimaan sitä mitä tuleman pitää. Homma lähtee käyntiin kappaleella ”Pyhä Elämäs”, joka onkin aikalailla reipasta rokkaamista. Yhtye on ehkä hieman enemmän kallellaan vanhemman koulukunnan punkkiin kuin nykyaikaiseen, vaikka modernimpia vaikutteitakin löytyy. Kyseessä ei kuitenkaan ole mitään tyhjänpäivästä pop-punkia soittava yhtye, vaan meno on varsin reipasta ja vauhdikasta.

Nimikkokappale ”Väkisin Eteenpäin” ja videonakin julkaistu ”Äpärän Sä Tunnistat Silmistä” jatkavat tätä samaa linjaa. Helpoin vertailukohde lienee viimeaikoina kovaa nousua tehnyt Pää Kii -yhtye, joskin Mausta-5 on ehkä astetta rokkaavampi ja rujompi. Tämä 7″ EP sisältää viisi kappaletta joista korostuu tekemisen meininki, eikä tämä ole ollenkaan hassumpi tekele. Kyllä tämäntyylisiä yhtyeitä aina mahtuu lisää Suomen bändi-kartalle.

En tiedä kuinka tarkkaan yhtyeen jäsenet ovat kuunnelleet Suomi-punkin ikonia Pelle Miljoonaa, mutta tämän äänitteen päätösraita, ”Taloudellisissa Vaikeuksissa” kuulostaa siltä että se voisi hyvinkin olla Pellen itsensä kirjoittama. Ska-henkinen kappale, jonka sanat sopivat varmasti useammankin henkilön elämäntilanteeseen. Ei ole duunareillakaan helppoa tänä päivänä. Kaiken kaikkiaan ”Väkisin Eteenpäin” on hyvä esitys rehellisestä, rokkaavasta punkista ja suosittelenkin katsastamaan tämän yhtyeen mikäli kyseinen musiikkityyli on mieluisa.

7/10

Kappalelista:

1.Pyhä Elämäs
2.Väkisin Eteenpäin
3.Äpärän Sä Tunnistat Silmistä
4.Seppälän Alakerrasta
5.Taloudellisissa Vaikeuksissa

https://www.facebook.com/maustaviis?fref=ts

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua