Max Cavalera (Soulfly / The Cavalera Conspiracy)

Kun vuonna 2006 Igor Cavalera jätti Sepulturan erimielisyyksien takia, aloittivat veljekset Max sekä Igor jälleen yhteistyön ja tästä seurauksena syntyi Cavalera Conspiracy. Yhtyeen ensimmäinen albumi ”Inflikted” ilmestyi vuonna 2008 ja nyt kolme vuotta myöhemmin maaliskuun 29. päivä yhtye julkaisee uuden albuminsa nimeltä ”Blunt Force Trauma”. Otimme yhteyttä puhelimitse yhtyeen keulakuvaan Max Cavaleraan, joka kertoi meille hieman tuoreimpia kuulumisiaan sekä valotti hieman taustoja ”Blunt Force Trauma” albumiin liittyen. Lue lisää nähdäksesi koko haastattelu.

Terve Max. Mitäs itsellesi tällä hetkellä kuuluu?

Max Cavalera: Minulle kuuluu oikein hyvää. Olemme valmistautumassa uuden albumin ensimmäiseen kiertueeseen, joka alkaa maaliskuun lopulla Yhdysvalloista. Sen jälkeen saavumme kesäkuussa Eurooppaan ja kiertue kestää aina elokuuhun asti, joten aikalailla odottavaisin mielin olen tällä hetkellä. Mukava taas päästä takaisin tien päälle ja soittamaan uusia kappaleita yleisölle.

Teiltä ilmestyy Cavalera Conspiracyn kanssa uusi albumi ”Blunt Force Trauma” maaliskuun 29. päivä. Näin aluksi kertoisitko meille hieman albumin nauhoittamisesta?

Max Cavalera: Se oli itseasiassa aikalailla samanlainen tällä kertaa kuin ensimmäisen ”Inflikted” albumin kanssa. Kirjoitin ensin riffejä kotonani rumpukonetta apuna käyttäen ja kun olin mielestäni saanut kasaan tarpeeksi monta hyvää kappaletta, lähetin ne Brasiliaan Igorin kuunneltavaksi. Igor opetteli kappaleet ja teki tarvittaessa hieman muutoksia rumpukohtiin, jonka jälkeen menimme studioon nauhoittamaan albumia. Saimme kaikki 14 kappaletta nauhalle kolmessa päivässä, mikä on ennätysaika ainakin itselleni nauhoittamisen suhteen. Emme halunneet tällä kertaa tuottaa albumia liikaa vaan vangita siihen enemmän semmoista aitoa live asennetta ja mielestäni onnistuimme siinä todella hyvin.

Oliko albumin tekeminen tällä kertaa helpompaa, kun olit jo tehnyt yhden albumin veljesi kanssa?

Max Cavalera: Kyllä. Tiesin mitä odottaa häneltä sekä myös Marc Rizzolta sekä Johnny Chowlta koska olimme kiertäneet yhdessä edellisen albumin tiimoilta. Tämä on ehkä se suurin syy, miksi minusta tuntuu, että ”Blunt Force Traumasta” tuli tiukemman kuuloinen kuin edellisestä albumista. Olemme lähentyneet toisiamme muusikoina ja kaikki tuntuvat olevan samalla aaltopituudella.

Olet maininnut, että uusi ”Blunt Force Trauma” albumi saa vanhan ”Inflikted” albumin kuulostamaan lähinnä pop-musiikilta. Tuliko albumista todellakin niin paljon raskaampi?

Max Cavalera: Alkuperäinen ideamme albumin kanssa oli kaivaa vieläkin syvemmälle kuin ”Inflikted” albumilla. Kappaleet kuten ”Genghis Khan”, ”I Speak Hate” sekä ”Killing Inside” ovat enemmän groove metallia kun taas kappaleet kuten ”Warlord”, ”Torture”, ”Target” sekä ”Thrasher” ovat todella nopeita ja enemmän thrash metallia. Tuo mitä äsken mainitsit oli tavallaan oma tapani katsoa ”Blunt Force Trauma” albumia. Mietin, että miten saisin ”Inflikted” albumista vieläkin isomman, paremman ja ennen kaikkea brutaalimman ja siksi sanoin yhdessä haastattelussa noin. Mielestäni saavutimme uudella albumilla tämän ja albumi onkin sopiva sekoitus nopeaa thrash metallia sekä groove metallia.

Albumilla olevien kappaleiden nimet ovat aika synkän oloisia. Mistä ammensit vaikutteita albumin lyriikoihin?

Max Cavalera: Albumin lyriikat tulivat jokapuolelta. Albumilla on hieman historiallisia hahmoja kuten Genghis Khan sekä Rasputin mutta myös aiheita, jotka ovat arkipäiväisiä kuten sodat. Albumin nimi tuli siitä, kun eräs ystäväni mainitsi termin ”Blunt Force Trauma”. Se merkitään kuolinsyyn yhteydessä, jos ihminen esimerkiksi kuolee kolarissa päähän kohdistuneen iskun takia. Tämä on ensimmäinen albumi, jonka olen nimennyt lääketieteellisen termin mukaan ja olen todella iloinen tämän nimen keksimisestä koska mielestäni se kuvaa albumia todella hyvin.

Roger Miret Agnostic Frontista vierailee kappaleella ”Lynch Mob”. Miten päädyit tekemään yhteistyötä hänen kanssaan?

Max Cavalera: Minä ja Iggor olemme suuria Agnostic Front faneja. Yhtyeellä oli suuri vaikutus Sepulturan musiikkiin ja pidimme useasti Agnostic Frontin paitoja keikoillamme. Sain hänen numeron kaveriltani ja Igor piti ideasta pyytää häntä mukaan studioon, joten soitin hänelle ja kysyin olisiko hänellä mielenkiintoa tulla mukaan. Hän innostui ideasta ja saapui studioon, jossa kirjoitimme kappaleen lyriikat yhdessä. Kappale on mielestäni yksi parhaita albumilla ja siitä tuli todella hyvä. Oli mahtava kokemus saada hänet mukaan levyllemme.

Soitatte kesällä keikan myös Suomessa Sauna Open Airissa osana tulevaa Euroopan kiertuetta. Millaisia odotuksia itselläsi on keikan suhteen?

Max Cavalera: Tykkään soittaa Suomessa. Meillä on hyviä muistoja maasta aina Sepulturasta lähtien joten odotan innolla keikkaa. On myös mukava tulla uuden albumin myötä kun nyt pystymme soittamaan enemmän Cavalera Conspiracy materiaalia ja pystymme tekemään todella coolin settilistan kesäksi.

Pääsette soittamaan myös yhdessä Iron Maidenin kanssa Brasiliassa. Mitä odotat yhteiseltä keikalta?

Max Cavalera: Olemme todella innoissamme. Se on todella speciaali show minulle, koska kasvoin itse Sao Paolossa. Kuulin, että jopa 60 000 lippua olisi jo myyty tapahtumaan, joten odotan keikkaa todella paljon. Olen myös suuri Iron Maiden fani, joten toivottavasti saan myös mahdollisuuden päästä tapaamaan yhtyeen jäseniä. En ole koskaan tavannut koko yhtyettä, vain rumpalin pari vuotta sitten meidän soittaessamme heidän lämppärinään, joten toivottavasti tällä kertaa tapaisin kaikki loputkin.

Sinulla on kaksi yhtyettä Soulfly sekä Cavalera Consipiracy. Kuinka löydät aikaa näille molemmille ja mikä pitää sinut motivoituuneena?

Max Cavalera: Tykkään olla kiireinen. Se on hyvä nyt kun minulla on kaksi yhtyettä, niin minulla on tekemistä kokoajan. En vain yksinkertaisesti osaa olla paikallani tekemättä mitään. Tykkään molemmista yhtyeistä yhtä paljon ja aion työstää myös uuden Soulfly albumin vielä ensi syksyn aikana. On myös mahtava, kun saan jälleen soittaa keikkoja veljeni Igorin kanssa.

Olen lukenut ainakin 100 kertaa Blabbermouth.net sivustolta Sepulturan yhteen palaamisesta. Kerro meille rehellisesti, että uskotko sen koskaan tapahtuvan?

Max Cavalera: Rehellisesti sanottuna en tiedä. Olen muutaman kerran yrittänyt saada asioita eteenpäin, mutta ne eivät ole johtaneet mihinkään. En tiedä mikä heidän (Paulo Jr., Andreas Kisser) ongelma on, joten olen aikalailla kyllästynyt jo yrittämään koko paskaa. Jos se tapahtuu, se tapahtuu mutta koska niin en usko, että kukaan meistä osaa siihen kertoa vastausta. En aio murehtia asiaa, koska minulla on kaksi yhtyettä joita rakastan ja mielestäni Cavalera Conspiracyssa on sitä Sepulturan henkeä, jota fanit haluavat. Minulle itselleni se, että sain jälleen kerran soittaa Igorin kanssa samassa yhtyeessä oli kaikista tärkeintä.

Kiitokset sinulle haastattelusta ja onnea uuden ”Blunt Force Trauma” albumin kanssa. Onko sinulla loppuun viimeisiä sanoja, joita haluaisit sanoa lehden lukijoille?

Max Cavalera: Kiitos. Toivottavasti näemme kesällä festareiden merkeissä.

www.myspace.com/cavaleraconspiracy

Kirjoittanut: Arto Mäenpää

Kommentoi julkaisua