Max Cavaleran mukaan uudella Soulfly-albumilla kuullaan salaperäinen vierailija: ”Hän on vanhan liiton metallipää”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 6.4.2022

Sepulturasta tunnetun Max Cavaleran luotsaama Soulfly julkaisee uuden studioalbuminsa alustavien tietojen mukaan heinäkuussa. Kyseessä on seuraaja vuoden 2018 albumille ”Ritual”.

Cavalera kertoo tuoreessa Rez Metal -podcastin jaksossa hieman albumin synnystä:

”Olen musiikillisesti todella hyvässä mielentilassa juuri nyt. Olen hyvin inspiroitunut. Minusta underground-liike on yleisesti ottaen todella voimissaan juuri nyt, ja siellä on paljon hienoja bändejä. Täällä tehdään paljon todella mahtavaa metallia. Ja olen todella yhteydessä ja mukana monien näiden bändien kanssa. Ja luulen, että se tavallaan motivoi minua työstämään tätä uutta Soulfly-levyä.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Se luotiin hieman eri tavalla. Suurin osa oli minun ja poikani Zyonin [Cavalera, Soulflyn rumpali] soittamista yhdessä, joten me sävelsimme suurimman osan materiaalista. Sitten minulla oli loistava tuottajaystävä Arthur Rizk, joka työskenteli Power Tripin ja Code Orangen kanssa. Arthur on mahtava. Olin utelias, miltä Arthur saisi Soulflyn levyn kuulostamaan, jos hän olisi vastuussa siitä. Loimme jotain, joka minusta tuntuu tavallaan… Se on melkein kuin Maxin musiikin elämäkerta. Katamme kaiken alkuajoista aina… Mukana on siis black metal -juttuja, deathia ja thrashia, groove metallia – kaikkea. Levyllä mennään siis todella syvälle metallin eri osa-alueille. Sen takia albumi tuntuu hyvin monipuoliselta. Loppujen lopuksi halusin vain tehdä vankan, täydellä asenteella varustetun levyn, jossa sanotaan: ’Olemme täällä pistämässä paikat paskaksi. Tätä me teemme. Tämän takia rakastan metallin soittamista, koska se antaa minulle energiaa.'”

Cavaleran mukaan levyllä kuullaan myös vierailija, jonka henkilöllisyyttä hän ei kuitenkaan suostu vielä paljastamaan.

”Kyllä, mutta haluan pitää sen salaisuutena. Hän on siisti kaveri. Kerron sinulle vain tämän – hän on hyvin vanhan liiton metallipää. Enempää en voi sanoa. Mutta luulen, että ihmiset tulevat todella pitämään siitä.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy