Maynard James Keenan sairasti koronaviruksen kaksi kertaa

Kirjoittanut Joonas Arppe - 4.2.2021

Toolin, Pusciferin ja A Perfect Circlen solisti Maynard Keenan paljasti Strombon haastattelussa saaneensa Covid-19-tartunnan toisen kerran vuoden 2020 loppupuolella. Keenan sai ensimmäisen tartuntansa vuoden 2020 helmikuussa ollessaan kiertueella Toolin kanssa, ja kertoi tuolloin tulehduksia ja hengitysvaikeuksia sisältäneiden oireiden kestäneen jopa kahdeksan kuukauden ajan.

Pitkäkestoiset oireet olivat Keenanin mukaan niin vammauttavia, että hänelle määrättiin lääkkeeksi normaalisti kemoterapiassa käytettävää, solunjakautumista häiritsevää metotreksaattia. Keenan kertoi saaneensa tiedon toisesta tartunnastaan marraskuussa, ja hakeutuneensa välittömästi ensiapuun:

”Se on todella rumaa. En voinut hengittää. Pystyin juuri ja juuri päästämään suustani kaksi sanaa ennen rajun yskänkohtauksen alkamista, ja tauti eteni keuhkokuumeeksi. Olisin voinut jäädä sairaalaan, mutta minulle kerrottiin ”Okei, voimme pitää sinua täällä, mutta taistelet 12 muun ihmisen kanssa sängystä ja hengityskoneesta joita meillä ei ole, joten mitä haluat tehdä?” Johon vastasin ”No, minun pitää pystyä hengittämään ja nukkumaan.” Siinä vaiheessa keskityt vain hoitamaan oireita. Et voi oikein tehdä muuta kuin hoitaa oireita, joten hanki oikeaa yskänlääkettä – ei mitään sekundapaskaa – sekä inhalaattori, antibiootteja keuhkokuumetta vastaan, ja pistä turvavyöt kiinni.”